- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
10 γκουρμέ GIFs της Ani Jo που τρώγονται με τα μάτια
Η πιο ταλαντούχα θεσσαλονικιά φωτογράφος μπαίνει στην κουζίνα με θεαματικά αποτελέσματα
Mm… food. Τεχνική, φαντασία, ομορφιά και αμέτρητες παραλλαγές ραφινάτων πιάτων. Το κορίτσι – χαμαιλέων, η φωτογράφος που έχει τη μαγική δύναμη να αποτυπώνει τον κόσμο από κάθε οπτική γωνία, δοκιμάζει αλλιώτικες γεύσεις και ο φακός ανταποκρίνεται πάντοτε γενναιόδωρα στις εμπνεύσεις της. H Ani Jo αγαπά τα GIF και το τελευταίο της πρότζεκτ είναι μια ωδή στην εφήμερη ομορφιά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό μενού εικόνων γεμάτο εδέσματα και μαγειρικά συστατικά που παρελαύνουν σε χορευτικά frames. Λίγο τριπαριστά, αρκετά χιουμοριστικά, πολύ πρωτότυπα, εντελώς απίθανα. Σαν ψυχεδελικά καλειδοσκόπια, τα GIFs της Ani Jo κρύβουν μέσα τους έναν μικρό πολυδιάστατο κόσμο. Τα κάνουμε πολύ κέφι.
Η Anisa Xhomaqi εκθέτει και βραβεύεται από τα σχολικά της χρόνια, φωτογράφισε πολύ και αδιάκοπα για το περιοδικό SOUL από την ηλικία των 18, εξασφάλισε υποτροφίες, ταξίδεψε μακριά χάρη στην τέχνη της, δουλεύει πυρετικά και με συνεχείς εναλλαγές θεμάτων, όποιος κοιτάξει έργο της τρέχει να τη μάθει. Μποέμικη φύση και χίπικη καρδιά, το στούντιό της είναι η υδρόγειος, σπίτι βρίσκει όπου καρφώνει τον τρίποδά της, πατρίδα της είναι η δημιουργική σκέψη. Στην A.V. έχει φιλοξενηθεί ξανά και ξανά και ξανά υλικό της.
To νόστιμο αυτό πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα της πρακτικής της στο Mediamatic Foundation του Άμστερνταμ, την περίοδο 2016-17. Κεντρική ιδέα του ήταν η παρουσίαση vegan πιάτων, τα οποία παρασκεύαζαν επιτόπου ευφάνταστοι σεφ, καδραρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η πρωτοτυπία τους. Προχωρώντας το εγχείρημα ένα βήμα παραπέρα, η Ani μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε χαρούμενες οπτικές λούπες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε συστατικό να μπαίνει ξεχωριστά στο πιάτο, σαν να υιοθετεί το ίδιο τον ρόλο του μάγειρα και να επιλέγει τη θέση του στο σερβίτσιο. Πεινάς για όμορφες εικόνες; Τα GIFs της Ani Jo θα χορτάσουν για τα καλά τη φαντασία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.