- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
5+1 φούρνοι που πρέπει να κάνεις στάση πριν την παραλία
Ως γνωστόν, η θάλασσα ανοίγει την όρεξη
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και με κάθε ευκαιρία, όσοι ξεμείναμε στην πόλη σπεύδουμε στις θάλασσες και τις ακτές. Βέβαια, ως γνωστόν, ουδείς έφτασε στην παραλία χωρίς καφέ και ουδείς άντεξε νηστικός τόσες ώρες κάτω από τον ήλιο. Επειδή μπορεί να βρεθείτε σε ανοργάνωτη, σε βραχάκια, σε λιμανάκια και σε μόλους μοναχικούς φροντίστε να χορτάσετε την πείνα σας με νόστιμες, φουρνιστές λιχουδιές. Ιδού, οι φούρνοι για take away που ξεχώρισαν τα λαγωνικά της Athens Voice.
Έξη
Πήρε το όνομά του από την αρχαιοελληνική λέξη «έξις» που αναφέρεται στη συνήθεια που αποκτά κανείς από την επανάληψη μιας πράξης. Σε αυτήν την περίπτωση η επανάληψη είναι η στάση στον φούρνο για λαχταριστή κουρού τυρόπιτα και σπανακόπιτα, κρουασάν σοκολάτας, δροσερά σαντουϊτσάκια και κριτσίνια διαίτης. Επίσης, θα βρείτε φανταστικό κρεμώδη freddo cappuccino με σωστή αναλογία πάγου-καφέ-γάλακτος και η διαδρομή σας θα γίνει αυτομάτως απολαυστική! Σοφοκλή Βενιζέλου 88, 16341, Ηλιούπολη 2109901911, Γρηγορίου Λαμπράκη 54, 16674, Γλυφάδα 2109630753
Kaz Arte
Μπορεί να είναι κατά βάση patisserie, αλλά πιστέψτε με το μαγευτικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Ιταλία, περιλαμβάνει και μυρωδάτα πρωινά. Τουτέστιν γεμιστά μπριός, κρουασάν, τυρόπιτα πολίτικη, ατσμάς, τσουρεκο-τυροπιτάκι και κις λωρέν τα οποία θα συνδυάσετε με φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων και λαχανικών. Αρτέμιδος 51, Γλυφάδα 210 8956289
Daily Deli
Εκεί, στην πλατεία της Βούλας, το Daily Deli χορταίνει την πείνα και των πιο απαιτητικών. Εκτός από νοστιμότατα σφολιατοειδή (δοκιμάστε το λουκανικοπιτάκι για χάρη μου) και ένα μοναδικό στο είδος του πιροσκί, έχει ατελείωτες επιλογές σε sugar free- lactose free- gluten free μπισκότα, παξιμάδια, κριτσίνια και κουλούρια και ποικιλία από cakes με ψαγμένους συνδυασμούς (βλέπε το κολασμένο με μπανάνα, φιστικοβούτυρο). Θα βρείτε και περιποιημένα μίνι σαντουϊτσάκια με ολόφρεσκα υλικά. Βασ. Παύλου 85, Βούλα, 210 89 59 998
Πιέτρης
Το ερώτημα είναι ένα: Τι να πρωτοδιαλέξω; Κρουασίνια, cookies, πτι φούρ, τραγανά βουτήματα, donuts, διπλό κουλούρι Θεσσαλονίκης και κουλούρι με ταχίνι και σοκολάτα, πίτα του αγρού με χωριάτικο φύλλο, μανιταρόπιτα και κουρού πολύσπορη με τυρί κρέμα, είναι κάποιες από τις επιλογές (ναι, έχει και πολλά άλλα). Όλα τα προϊόντα είναι «ημέρας» και ο καφές φέρει την υπογραφή Ipanema Espresso, άρα είναι εγγυημένα κα-τα-πλη-κτι-κός. Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 106, Ηλιούπολη, 21 09955690
Paul
Άμα και στη θάλασσα θέλετε μια γαλλική γκουρμέ νότα, οι δρόμοι οδηγούν στον Paul. Θα βρείτε αυθεντικές μπαγκέτες γεμιστές με κόπα (μοσχαρίσιο αλλαντικό), σολομό, ή μοτσαρέλα- τομάτα- βασιλικό, μίνι μπριοσάκια και φυσικά, κρουασάν με κρέμα αμυγδάλου, με κρέμ πατισερί και σταφίδες ή απλά το all time classic κρουασάν βουτύρου! Αν έχετε λίγη υπομονή σας φτιάχνουν croquet madameκαι croque monsieur σε «πακέτο». Paris je t’ aime! Κύπρου 68, Γλυφάδα, 210-8947169
Ηπειρώτισσα
Οι εκλεπτυσμένες γεύσεις του «La Boulangerie», δηλαδή του φούρνου εντός της Ηπειρώτισσας, είναι το κάτι άλλο. Τορτίγιες με κοτόπουλο ή τόνο, σαντουϊτσάκια με τυριά, αλλαντικά και λαχανικά σε άπαιχτους συνδυασμούς και μικρά burgerάκια, παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες, αλμυρές τάρτες, μοσχοβολιστά τσουρεκάκια αλλά και light δροσερές προτάσεις με γιαούρτι, φρούτα και superfoods…κρατάτε με γιατί έχει κι άλλα πολλά! Λ. Βάρης-Κορωπίου, Βούλα,210 8953929
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.