- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παρλιάρος πρώτος στο Travel and Leisure
Tο ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου ανακηρύσσεται το πιο όμορφα σχεδιασμένο στον κόσμο
Το πρωτοποριακό, φουτουριστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστό κατάστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο τέλος του 2011 και το μόνο που δεν θυμίζει είναι ζαχαροπλαστείο. Οι βιτρίνες από παλαιωμένο μπρούντζο, τα ράφια των ψυγείων που μοιάζουν με προθήκες κοσμηματοπωλείου, οι τεράστιες γυάλες με τα πολύχρωμα σύνεργα ζαχαροπλαστικής, αλλά και λεπτομέρειες όπως το εμφανές τσιμέντο ή οι θεατρικοί προβολείς κάνουν αυτό το ζαχαροπλαστείο να μοιάζει με μαγική γωνιά του εργοστασίου του Γουίλι Γουόνκα.
Αυτή, λοιπόν, η ξεχωριστή, «προσωπική» σφραγίδα στο σχεδιασμό του ζαχαροπλαστείου του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά είναι δημιούργημα της ομάδας του Στέλιου Κόη «Kois Associates Architects». Ο νέος, ταλαντούχος αρχιτέκτονας κέρδισε με αυτή τη δουλειά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «σχεδιασμός καταστήματος» στο φετινό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «T+ L design awards» στη Νέα Υόρκη.

Τα διεθνούς βεληνεκούς βραβεία περιλαμβάνουν 10 διαφορετικές κατηγορίες για τις οποίες αποφασίζουν τα πιο μεγάλα ονόματα από το χώρο του design (Deborah Berke, Rebecca Minkoff, Fine Collins κ.ά.) ενώ κατά καιρούς τα έχουν κερδίσει ονόματα όπως οι Herzog and De Meuron, οι SANAA κ.ά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό κατάστημα λαμβάνει την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα με ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Zaha Hadid.
Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης που εδώ και κάποια χρόνια μας μαθαίνει βήμα-βήμα τη ζαχαροπλαστική της σύγχρονης εποχής. Επίσης είναι κι αγαπημένος φίλος της Athens Voice. Δείτε μερικά από όσα έχει κάνει για εμάς:
Αν η Α.V. ήταν πιάτο: Στέλιος Παρλιάρος
Εξώφυλλο «Σοκολατένια καρδιά Athens Voice»
Το Σαββατοκύριακο του Στέλιου Παρλιάρου



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.