- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Noodle bar: Success story
Πριν κάνα μήνα μαζευτήκαμε όλη η παλιοπαρέα στου Σ. Σε κατάσταση «πίναμε και καπνίζαμε και την αγάπη βρίζαμε» περνάγαμε όλοι φίνα μέχρι που… κατέφθασε και η πείνα.
Πριν κάνα μήνα μαζευτήκαμε όλη η παλιοπαρέα στου Σ. Σε κατάσταση «πίναμε και καπνίζαμε και την αγάπη βρίζαμε» περνάγαμε όλοι φίνα μέχρι που… κατέφθασε και η πείνα. Άνθρωπος κομψός και μοντέρνος, καθώς και με πλήρη ανικανότητα να φτιάξει έστω κι ένα τσάι, ο Σ. έριξε στο τραπέζι το Noodle Bar της γειτονιάς του, πρόταση που έγινε δεκτή με τρελό αλαλαγμό. Η συνέχεια ήταν οργιώδης: σπρινγκ ρολς, χοιρινά παϊδάκια, γουον τον, νουντλς, ρύζια του ατμού και ρύζια τηγανητά, κοτόπουλα τεριάκι, μοσχάρια σετσουάν, όλοι στο τσιμπητό απ’ όλα, όλοι τρελοί δεξιοτέχνες των τσόπστικς – εγώ με το πιρούνι. Βραδιά αξέχαστης κινεζοφαγίας, μας άφησε χορτασμένους και μαζί τρομερά ανάλαφρους.
Προχτές μεσημεράκι προχωρημένο, βρέθηκα και πάλι με τον Σ., αυτή τη φορά καθισμένοι στη ζεστή, κόκκινη αγκαλιά του Noodle Bar στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα. Είναι το πρώτο που άνοιξε στην πόλη και μέσα σε λίγα χρόνια η αλυσίδα μετράει γύρω στα 18 σημεία στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Βόλο, το Ρέθυμνο, τη Χαλκίδα και πάει λέγοντας. Δεν μου κάνει εντύπωση, από την πρώτη μου γνωριμία με τα εν λόγω μέχρι σήμερα όποιον και να ρωτήσω είναι τρελός φαν των Noodle Bars! Το μενού τους περιλαμβάνει πάνω από 70 πιάτα απ’ όλη την Ασία, εξυπηρετώντας τη νέα τάση που θέλει ελαφριά θρεπτικά γεύματα και καμία έκπτωση στη γεύση. Είναι γρήγοροι, χρησιμοποιούν αποκλειστικά φρέσκα υλικά πρώτης ποιότητας (μέχρι και τις σάλτσες τις φτιάχνουν μόνοι τους, καθημερινά, σε κάθε κατάστημα), έχουν εξαιρετικά προσιτές τιμές και τα καταστήματά τους είναι πεντακάθαρα, όμορφα, σαν “happy” μικρές κόκκινες χαρούμενες κουκίδες μέσα στο χάρτη της (κάθε) πόλης.
Δίπλα μας έτρωγε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Άγγλων τουριστών, τρεις κοπέλες μ’ ένα τηγανητό, χορταστικό ρυζάκι (€ 5,10) η καθεμία μπροστά της, ένα νεαρό ζευγαράκι ξεκίνησε με τσιπς γαρίδας, συνέχισε ρίχνοντας κλεφτά φιλιά πάνω από δυο αχνιστές σουπίτσες Τομ Κα Γκάι (€ 4,60). Εγώ άδειασα γρήγορα-γρήγορα τα γουον τον με τυρί (απλά μεγαλειώδη, € 4,40) της αρχής για να βρουν χώρο τα υπόλοιπα που ερχόντουσαν, χάζευα μέσα από τις τζαμαρίες το πλήθος να περνά κι έναν κύριο να ξυρίζεται στο απέναντι μπαρμπέρικο, τσίμπαγα τα κάσιους από τα νουντλς του Σ. όταν δεν με έβλεπε, άλλαζα κουβέντες με τη συμπαθέστατη Γιολάντα –Φιλιππίνες– που μας σέρβιρε και λογάριαζα μόλις γίνουμε περισσότερο φίλες να της ζητήσω δώρο το υπέροχης ετικέτας μπουκάλι με την καυτερή σος να το βάλω ντεκόρ asian chic στην κουζίνα μου, έπινα μπίρα Tsing Tao κινέζικη, παρακολουθούσα τον τρελό χαμό από τα πηγαινέλα των μέσα και έξω παραγγελιών – στρατιά από χαμογελαστά, σχιστομάτικα, κουκλιά μαγειράκια στην open view kitchen να δουλεύουν με κινήσεις ταχυδακτυλουργού. Μαθαίνω ότι σύντομα ετοιμάζονται ακόμη περισσότερες χαρούμενες κουκίδες Noodle Bar παντού, πως οι σάλες για να κάθεσαι –πάντα σε κόκκινο και γκρι– μεγαλώνουν για να χωράμε όλοι, πως είναι καθημερινά ανοιχτά όλη την εβδομάδα από το πρωί στις 11.00 μέχρι τις 12.00 το βράδυ.
NOODLE BAR, Απόλλωνος 11, Σύνταγμα, 210 3318.585, και σε όλη την Αθήνα και την Ελλάδα, www.noodle-bar.net
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.