- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Balcony με γεύσεις του Νότιου Αιγαίου
Tο πρώτο «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» θα διαρκέσει από Δευτέρα 30/1 έως και Κυριακή 5/2
Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα μέσα από τη γαστρονομία είναι ο στόχος του executive chef Νίκου Φωτιάδη που βρίσκεται στο τιμόνι του νέου (άνοιξε περί τα τέλη του καλοκαιριού) και με ελληνική δημιουργική κουζίνα εστιατορίου Balcony. Οι γευστικές διαδρομές ξεκίνησαν με προορισμό το Νότιο Αιγαίο το οποίο μάλιστα αυτές τις ημέρες ανακηρύχτηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Στο γευστικό αυτό ταξίδι συμπράττουν ο σεφ του Balcony Ηλίας Ανδριτσόπουλος αλλά και κάποιοι…μετακλητοί, γνωστοί και καλοί σεφ όπως η Μαρία Διακάτου από τη Σύρο (στον Αμπελά της ομώνυμης παραλίας του νησιού και στο Ευ Ζην της Ερμούπολης), η Λίνα Φουρνιστάκη επίσης από Σύρο (στο Αλλού Γυαλού) και ο παραγωγός Μιχάλης Γεωργουδιός από τη Ρόδο.
Τα πιάτα του μενού που συνέθεσε η άξια ομάδα είναι πολλά και όλα τους με ντόπια προϊόντα. Για να πάρετε μια γεύση σ’ αυτό το πρώτο «Γευστικό Ταξίδι στην Ελλάδα» που θα διαρκέσει από Δευτέρα 30/1 έως και Κυριακή 5/2 θα σερβίρονται τηγανάκια με τρίμμα αυγοτάραχου κολιού και πάστα μάραθου, ροδίτικο πλατό θαλασσινών, σμέρνα λιαστή με γλυκάδια χταποδιού, σκορδαλιά αγκινάρας και φύκια, πορφύρα με ντοματίνια Σαντορίνης, κάπαρη, βινεγκρέτ από μελάνι χταποδιού και τσακιστές ελιές Σύρου, κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινοτύρι, μιλφέιγ μελιτζάνας με σάλτσα λιαστής και λούζα πάνω σε μπισκότα κρίθινου παξιμαδιού, γίγαντες τηγανητοί με σκορδαλιά ντομάτας και λουκάνικα με μάραθα, χυλοπίτες με τσουκνίδα, σκορδολουκάνικο και Σαν Μιχάλη, κουνέλι τσιγαριαστό με λεμονόφυλλα και Πατατού (νησιώτικη πίτα αυτό).

Όλη αυτή η νησιώτικη πανδαισία θα συνοδεύεται με κρασιά από οινοποιεία των νησιών και θα κοστίζει 30€ το άτομο. Όσοι λάτρεις των δυσεύρετων στην πόλη γεύσεων του Αιγαίου σπεύσατε!
Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 211 4118437
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.