- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πόσες φορές έχεις πει να το ρίξεις έξω και να φας γλυκό μετά το φαγητό για να χαρείς την ζωή σου; Τα παρακάτω επιδόρπια θα σε κάνουν να το σκεφτείς διπλά και τριπλά, όχι εξαιτίας των θερμίδων αλλά των χρημάτων που απαιτούνται για να τα γευθείς. Όταν η ζαχαροπλαστική γίνεται ακριβό σπορ για τους λίγους και πλούσιους.
10. Βeyond Gourmet Jelly Beans (500 λίρες το βάζο)
Προσφέρονται σε βάζο φτιαγμένο από κρύσταλλα και περιέχουν ψήγματα χρυσού. Δεν θα το βρεις στο περίπτερο.
9. Golden Opulence Sundae (1000 λίρες)
Το συγκεκριμένο παγωτό είναι φτιαγμένο με κόκκους βανίλιας από την Ταΐτή και περιέχει κομματάκια από Amedei Porcelana, την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου. Σαν να μην έφτανε αυτό, διακοσμείται από χρυσό 24 καρατίων που τρώγεται και γλυκό χαβιάρι. Δεν μας αξίζει να το κοιτάμε καν, είμαστε απλοί κοινοί θνητοί.
8. The Golden Phoenix Cupcake (1000 λίρες)
Κόκκοι βανίλιας από την Ουγκάντα και χρυσός που τρώγεται είναι μόνο μερικά από τα συστατικά αυτού του cupcake που μπορείς να βρεις μόνο στο Ντουμπάι. Θα σου το προσφέρουν σε χρυσό πιάτο 24 καρατίων.
7. The Luxury Zebra Cro (1,500 λίρες)
Το πιο ακριβό donut του κόσμου έχει κρυστάλλινο χαβιάρι σαμπάνιας και φύλλα χρυσού στην κορυφή ενώ η ζύμη είναι από βούτυρο ειδικά φτιαγμένο για κρουασάν. Στην γέμιση βρίσκουμε πάλι τον συνδυασμό βανίλιας από την Ταΐτή και Amedei Porcelana. Ποιος το βουτάει μετά στο γάλα χωρίς επιφυλάξεις;
6. Ένα κομμάτι από την γαμήλια τούρτα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας (4.160 λίρες)
Πουλήθηκε τόσο σε πρόσφατη δημοπρασία. Ναι, ο γάμος έγινε το 2011. Τι το κάνεις μετά το κομμάτι αφού το αγοράσεις;! Να το φας δεν μπορείς.
5. Frrozen Chocolate Haute (25.000 λίρες)
Σερβίρεται σε ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης, το Serendipity και αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο με 24 διαφορετικά είδη κακάο. 14 από αυτά θεωρούνται τα πιο ακριβά κακάο του κόσμου. Το κερασάκι στο sundae είναι ο χρυσός που τρώγεται (καθόλου φαντασία αυτοί οι σεφ πάντως) για κρούστα. Αν αποφασίσεις πως θες έτσι να ξοδέψεις την περιουσία σου, θα φας το Frrozen με χρυσά κουτάλια στην κυριολεξία, διακοσμημένα με διαμάντια.
4. The Absurdity Sundae (60.000 λίρες)
Οι σεφ που το δημιούργησαν κατανοούν πως το ποσό είναι κάπως μεγάλο για ένα απλό παγωτό και έτσι εαν αποφασίσεις να το αγοράσεις, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα εισιτήριο για την Τανζανία, δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο, ένα T-Shirt για σουβενίρ και ένας προσωπικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να ανέβεις το βουνό Κιλιμάντζαρο όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις το παγωτό σου. Ναι, όλα αυτά ισχύουν και δεν είναι καν το πιο ακριβό πράγμα της λίστας μας!
3. Platinum Cake (130.000 λίρες)
Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τις γυναίκες να φορούν περισσότερα πλατινένια κοσμήματα, ο Ιαπωνέζος ζαχαροπλάστης Nobue Ikara δημιούργησε το platinum cake που περιέχει πλατινένιους κόκκους και κοσμείται από κολιέ του ίδιου υλικού. Μεγάλος καημός.
2. Strawberries Arnaud (1,4 εκατομμύρια λίρες)
Θα τις βρείτε στο εστιατόριο Arnaud, ένα από τα πιο ακριβά της Νέας Ορλεάνης. Συνοδεύονται με ένα ροζ διαμαντένιο δαχτυλίδι που κάποτε ανήκε στον sir Ernest Cassel, επιχειρηματία από την Βρετανία. Η απορία που φυσικά γεννιέται είναι τι θα γίνει αν έχουν όρεξη για φράουλες δύο διαφορετικοί πλούσιοι; Το δαχτυλίδι ποιος θα το πάρει;
1. Diamond Fruitcake (1, 65 εκατομμύρια λίρες)
Όπως καταλαβαίνει κανείς, το κέικ έχει πάνω του διαμάντια. 223 για την ακρίβεια. Πήρε περίπου 6 μήνες για να φτιαχτεί αλλά ο ιαπωνέζος σεφ κρατάει τα συστατικά που χρησιμοποίησε μυστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.