- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°

Eίναι 10 το βράδυ, στου Βεζενέ δεν πέφτει καρφίτσα, όλοι στα τραπέζια μοιάζουν ευχαριστημένοι, αδημονούν για τη συνέχεια. Περνάμε την πόρτα της κουζίνας... ρυθμοί φρενήρεις, κατσαρόλες και τηγάνια, φωτιές που καίνε. Μετά βίας κλέβουμε δυο κουβέντες από τον Άρη Βεζενέ...
Από τι ώρα ξεκινάει η προετοιμασία στο Vezené;
Οι πρώτες ύλες έρχονται στις 7 το πρωί. Η ομάδα είναι όλη εκεί, καθένας στη δουλειά του – ζωμοί, φιλεταρίσματα, αποστεώσεις. Εγώ έρχομαι κατά τις 11 και... μπαίνω στα πόδια τους. Περνάω από όλα τα πόστα, μιλάω, αλλάζω, διορθώνω, διαφωνώ, συμφωνώ, προχωράμε στα παρακάτω. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα όπου ο καθένας έχει αυτονομία και πρωτοβουλίες.

Πόσα άτομα σερβίρετε ταυτόχρονα στην ώρα της αιχμής;
Γύρω στα 50-55. Σάλα-κουζίνα δουλεύουμε γύρω στα 27 άτομα, στριμωχνόμαστε, χαϊδευόμαστε, εκείνη την ώρα πέφτουν και οι πιο αστείες ατάκες, το χιούμορ σώζει, μας ανεβάζει και μεταφέρεται και στη σάλα.

Κι αν κάτι καθυστερήσει; Πώς το μαζεύετε;
…More food. Ενημερώνουμε πάντα και έπειτα προσφέρουμε μικρά πιατάκια εκτός παραγγελίας. Αν υπάρξει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα η αντίδραση από όλη την ομάδα είναι ακαριαία. Είναι όλοι πολύ ετοιμοπόλεμοι, στόχος είναι ο πελάτης να περάσει καλά.
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Vezené;
Μας ενδιαφέρει ο κάθε πελάτης να ξέρει πως με το που περνάει την πόρτα μας όλα τα άσχημα θα τα αφήσει πίσω... εδώ θα περάσει καλά. Μιλάμε μαζί του, ενδιαφερόμαστε για την άποψή του. Αν κάτι δεν του αρέσει δουλεύουμε όλοι για να το αλλάξουμε. Η ομάδα δίνει κάθε βράδυ το 200% της για να περάσει καλά ο κόσμος. Τρελαίνονται όταν ακούνε ένα αληθινό «ευχαριστώ» και κάνουν τα πάντα για να το πάρουν.

Κάποιος πολύ διάσημος που σέρβιρες; Πώς κύλησε η βραδιά μαζί του;
Την Ντέμι Μουρ, ήταν η πιο απλή που μπορείς να φανταστείς, αέρινη, γλυκύτατη, παραλίγο να μπει και στην κουζίνα. Κάποτε που σέρβιρα τον Γούντι Άλεν ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν σήκωνε το κεφάλι του ούτε να σε κοιτάξει.
Πότε χαλαρώνει η δουλειά; Γύρω στις 2 παρά... Έχουμε κάτω ένα σαλονάκι, καθόμαστε στον καναπέ και χαλαρώνουμε. Δεν φεύγει κανείς μας χωρίς καληνύχτα. Η δουλειά είναι σκληρή και εδώ δουλεύουν όσοι πραγματικά τη γουστάρουν. Αυτό δεν γίνεται αν δεν αισθάνεσαι οικογένεια.

Info: VEZENÉ, Βρασίδα 11, (διαγωνίως Πινακοθήκης), Αθήνα, 2107232002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.