- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Άνοιξε στη Γλυφάδα ακριβώς πάνω στην έκρηξη των πάσης φύσεως σουβλατζίδικων- ψησταριών-μοντέρνων γκριλ. Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα της περιοχής και, σήμερα, που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο παρουσίας, έχει ήδη γίνει ένα γνωστό στέκι στα νότια προάστια. Ο χώρος του αβανταδόρικος. Μικρός όσο πρέπει για να δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, με χρώματα μαύρο, γκρι και άσπρο, με υπέροχα τραπέζια που πάνω τους φιγουράρουν κεραμικά πλακάκια που φέρνουν αμέσως εικόνες από Ισπανία, με πολύ πράσινο έξω στο χαριτωμένο βεραντάκι που βλέπει στο ήσυχο στενό αλλά και με αρκετές δόσεις (πράσινο) μέσα και πάνω στο πατάρι που έχει κι αυτό τραπέζια φαγητού. Στο Mimaya τα καλά δεν τελειώνουν στο «περιτύλιγμα».
Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Ηρωγλίδης (…το mi στο mimaya, τα άλλα δεν σας τα λέω)είναι και σεφ με εμπειρία και περγαμηνές άρα έχει παραπάνω λόγους να νοιάζεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά της κουζίνας του. Ο κατάλογος χωρίζεται στα «ο Κήπος μας» με 5 απολύτως χορταστικές σαλάτες που άνετα διαλέγονται και σαν κυρίως-ας πούμε η Mediterranean περιέχει λαχανικά πάνω σε ψητά μανιτάρια, σοτέ κοτόπουλο, κρουτόν παρμεζάνας, βινεγκρέτ βαλσάμικο και ψητούς βολβούς κρεμμυδιού, όλα αυτά σερβίρονται μαζί με φύλλο crispy stick και κοστίζουν Ε10,50. Ακολουθούν τα «Ορεκτικά μας», η «Φάρμα μας», τα «Πελάγη μας», με κρεατικά και ψαρικά, τέλος τα «Αγαπημένα μας» με πέντε πάστες όλες τους με φρέσκα ζυμαρικά και με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα. Τα πολλά και νόστιμα ψωμάκια όλα τους τα φτιάχνουν εδώ, πιο ωραίο απ’ όλα το σοφικό, ζεστό κριτσανιστό με κομματάκια τυριού. Δοκιμάσαμε ποικιλία ωραίων τυριών, φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού που ήρθαν με μπολάκι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, φιλέτο με σάλτσα τρούφας, και ένα καταπληκτικό…κουνουπιδότο, που συνόδευε θαλασσινά και ήταν σαν ριζότο αλλά φτιαγμένο από κουνουπίδι. Ήπιαμε λευκό παγωμένο Pinot Grigio Cielo (E 22,50), υπάρχουν ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές ετικέτες αλλά και τσίπουρα, ούζα, γλυκά επιδόρπια κρασιά και ποτά καθώς και ποτήρι κρασί από Ε 3. Στα γλυκά διαλέξαμε ένα εξόχως μεσογειακό και πληθωρικό εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα με κόκκους ροζ πιπεριού.
Ανοιχτό κάθε μέρα το Mimaya από τις 4 το μεσημέρι (Π/Σ/Κ από τις 12.00), έχει και δυνατότητα να του παραγγείλει κάποιος το μενού που θέλει για την παρέα του ή για ένα εταιρικό τραπέζι, έχει πολύ cool και ζεστή όπως Μεσόγειος ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές για τις ωραίες του νοστιμιές και για την ποιότητα που προβάλλει.
MIMAYA : Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Μπορείς να πας και για τα κοψίδια, έχει όμως και πολλά αγνά προϊόντα να ψωνίσεις
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Αν παραπονιέσαι για την ακρίβεια και αν θέλεις τα ψώνια σου να μυρίσουν εκδρομή, η Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας είναι μισή Συγγρού δρόμος
Παϊδάκια, γαρδουμπάκια, μπριζολάκια και κοκορέτσια να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Η ημέρα της τσίκνας πλησιάζει, κλείσε τραπέζι από σήμερα.
Δουλεύεις στην εστίαση; Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου έχεις 30% έκπτωση στο Fine Mess
Το Michelin Brunch Affair επιστρέφει δυναμικά στο Brera με τον Στέφανο Κράους
Όλοι μετά το χιονοδρομικό από εδώ θα πάρουν δυνάμεις
Γαλλικές καντίνες, αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια, νόστιμες γωνιές με άρωμα Ασίας
Εδώ θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα ασιατικής κουζίνας
Με «σήμα» το μακαρόν, το σύμβολο του γαλλικού σικ και αγαπημένο γλυκάκι πολλών Αθηναίων
H σελίδα επισημαίνει ότι οι κατατάξεις δεν αποτελούν «τελικό συμπέρασμα» για την ποιότητα των φαγητών
9 και 10 Φεβρουαρίου η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γεμίζει με διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο
Σουβλάκι, burger, tacos ή pizza; Το φαγητό του δρόμου είναι και το πιο νόστιμο
Δες τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις και πώς να αποφύγεις τις διατροφικές παγίδες
To 2026 ήρθε μαζί με δεκάδες νέα στέκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.