- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εδώ οι ωραίες ελιές - Έφθασαν στη Στοά Αθανάτων
Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Χίου, Μυτιλήνης, Κρητικές, είναι όλες εκεί
Έφθασαν στη Στοά Αθανάτων – Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Χίου, Μυτιλήνης, Κρητικές, είναι όλες εκεί. Οι φρέσκες ελιές που μαζεύτηκαν τον περασμένο μήνα από τα δέντρα βρίσκονται πλέον στα ράφια του εξειδικευμένου παντοπωλείου και είναι η καλύτερη εποχή για να τις απολαύσετε. Η ποιότητα της φετινής σοδειάς είναι πολύ καλή, διαψεύστηκαν οι φόβοι που είχε δημιουργήσει η παρατεταμένη ανομβρία πως οι φαγώσιμες ελιές θα ήταν μικρές και άσαρκες. Οι βροχές ήρθαν έγκαιρα, ήταν άφθονες και έδωσαν στους καρπούς τα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι εραστές των ελιών, κυρίως μεστή, πλούσια και ανθεκτική στο δάγκωμα σάρκα, για τις μεγάλες ελιές (όπως οι Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής) – δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια «νερουλιασμένη» ελιά. Αλλά και αυτοί που προτιμούν τις μικρές λιπόσαρκες (όπως οι Μυτιλήνης, Χίου, Κρήτης) μια και τους ενδιαφέρει η ιδιότυπη γεύση τους που παραπέμπει σε ζεστά καλοκαιρινά τοπία με ντοματοσαλάτες και τζιτζίκια, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι: η παρατεταμένη ξηρασία ανάγκασε τα δέντρα να αντλήσουν από το περιβάλλον πολύτιμα και σπάνια αρώματα και ουσίες. Όπως κάνουν και οι μέλισσες στους άγονους τόπους, που αναζητούν στο θυμάρι, στο θρούμπι, στο τσάι την τροφή τους, με πασίγνωστα γευστικά και οσφρητικά αποτελέσματα.
Η συλλογή ελιών του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων είναι ίσως η καλύτερη της Αθήνας, αλλά μην ασχοληθείτε μόνο με αυτή. Να τιμήσετε επίσης το καπνιστό σκουμπρί και την ταραμόγλωσσα» (αυγοτάραχο βακαλάου σε άλμη), το πρώτο ως ορεκτικό, το δεύτερο στις πράσινες σαλάτες σας ή στις μακαρονάδες. Θα γνωρίσετε γεύσεις σπάνιες και θα τις αγαπήσετε.
Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων Αρμοδίου 2, Κεντρική Αγορά, (είσοδος και από Σοφοκλέους 19), 210 32198.55, pantopoleio@stistoa.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.