Ολίγην από... γκουρμέ! Mισές μερίδες-μισή τιμή στο The Parliament
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος συμπλέει κι αυτό με τα καινούργια δεδομένα της αθηναϊκής εστίασης και αλλάζει ύφος αλλά και οικονομική πολιτική, ελπίζοντας να δει τα τραπέζια του ξανά γεμάτα αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε μας να χαρούμε μέσα στο πραγματικά πολυτελές περιβάλλον του ένα γεύμα με τα όλα του. Το μενού του, (που η αλήθεια είναι ότι είχε μείνει κολλημένο στα μακρινά 70’ς) αναλαμβάνει να φρεσκάρει ο γνωστός «ανανεωτής» της ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης. Ο πολυβραβευμένος σεφ λατρεύει τα προϊόντα της ελληνικής γης και πιστεύει ακράδαντα πως τα απλά υλικά μπορούν να δώσουν πιάτα με εξαιρετικές και πρωτότυπες γεύσεις.
Έτσι, σήμερα όποιος αποφασίσει να γευματίσει στο εστιατόριο του N.J.V. έχει να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών όπως σαλάτα φακές με ταραμά ρέγγας, ή πράσινη φάβα με μαστίχα, κιμά από χταπόδι με σταφίδες και κουκουνάρι, μεγάλη γκάμα από μεγάλες ή μικρές σαλάτες ανάλογα με την όρεξή του. Ο καινούργιος άνεμος περί την οικονομική πολιτική του εστιατορίου πνέει κυρίως στα…κυρίως πιάτα όπου με τον όρο «με ολίγην…»-προσφορά που πολύ συχνά συναντούσαμε στα παλιά αθηναϊκά ταβερνεία και μαγέρικα, κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μια μικρότερη μερίδα από την κανονική, φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Το εστιατόριο, που είναι ανοιχτό μεσημέρι βράδυ, ανανεώνει και την κάβα του προσθέτοντας και πολλές ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα.
NJV Athens Plaza :Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 33 52 400, www.njvathensplaza.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.