- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Bacaro -Νύχτες με jazz
Η Σοφοκλέους από μόνη της είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς δρόμους της Αθήνας.
Η Σοφοκλέους από μόνη της είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς δρόμους της Αθήνας.Από τη μια μεριά το παλιό Χρηματιστήριο με τις grande αρχιτεκτονικές του, από την άλλη τα μικρομάγαζα, τα μπαχάρια, η κεντρική Αγορά. Το Baccaro βρίσκεται σε κομβικό σημείο και είναι για όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης το σίγουρο χαρτί, ακόμα περισσότερο φέτος που έχει πολλά καινούργια να μας «πει». Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ, ποτό, φαγητό, προσφέρει κυρίως ένα «φεύγα» από τη βουή της πόλης, στο αίθριό του μπορεί κανείς να σταθεί για λίγο ή να ξεχαστεί για ώρες, να δώσει τα ραντεβού του, να διαβάσει τη εφημερίδα του, ν’ ακούσει ωραίες μουσικές.
Φέτος μάλιστα έχει αλλάξει ιδιοκτησία, ο «καινούργιος» είναι ο Θωμάς Αλβέρτης, νέος, γλυκύτατος και εξαιρετικός σαξοφωνίστας, η jazz είναι το πάθος του. Πήγα απανωτά δύο φορές. Μεσημέρι για ραντεβού δουλειάς, βράδυ με τις φίλες για την jazz. Το φαγητό και τις δύο φορές ήταν απλό αλλά και πολύ προσεγμένο, με νοστιμότατα «τσιμπητά» στην αρχή, όπως ρολά με προσούτο, αραβικές πιτούλες με χαλούμι και ντιπ βασιλικού, αλμυρούς λουκουμάδες – τέλειοι. Υπάρχουν και διάφορες πλούσιες σαλάτες, ενώ για τη συνέχεια υπάρχουν πάστες και ριζότα – δοκιμάσαμε ριζότο με πορτσίνι νόστιμο, αλλά και λίγο αλμυρό είπαν οι φίλες, ακριβώς στα γούστα μου είπα εγώ. Στα κυρίως απολαύσαμε το σολομό ποσέ με σάλτσα από κρόκο Κοζάνης και αρωματικά χόρτα, το φιλέτο σε σάλτσα κόκκινου γλυκού κρασιού και τις baby πατάτες, το cheese burger με σος b.b.q. και φρέσκες τηγανητές πατάτες, όλα πολύ καλά. Ήπιαμε ιταλικό λευκό Luna Dei Feldi (δική τους εισαγωγή τα ιταλικά) και σας το προτείνω, υπάρχουν και καλές ελληνικές ετικέτες ενώ την ίδια δύναμη επιδεικνύουν και στα κοκτέιλ.
Την υπόλοιπη βραδιά χαρήκαμε δυνατή jazz από τους Cubana Bop, ωραιότατα κοκτέιλ τεκίλας (Pepe Rose με πιπεριά, καφτερούλι, τέλειο), μας ανέβασαν κι άλλο, κόσμος πολύς μπαινόβγαινε. Μαθαίνω ότι από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη θα γίνονται live αφιερώματα στην jazz και σ’ όλα της τα μονοπάτια, τις Παρασκευές μέχρι τώρα έπαιζαν οι Doctor Vodkatini και η 10μελής ορχήστρα τους, ενώ για τη συνέχεια αναλαμβάνουν γκρουπ από Βραζιλία αλλά και Έλληνες που παίζουν βραζιλιάνικη μουσική. Από Νοέμβρη θα παίζουν live μουσική (και τα Σάββατα το μεσημέρι) Έλληνες, Ρώσοι, Αφρικανοί, Πολωνοί μουσικοί, όλοι τους δεξιοτέχνες, με σκοπό να ανακαλύψουμε τον «καινούριο ήχο της πόλης», όπως μου είπε ο Θωμάς. Τέλος, η γκαλερί Spilioti που υπήρχε στο αίθριο θα γίνει εντός των ημερών «Μουσικό Παντοπωλείο» που θα απευθύνεται σε μουσικούς και μουσικόφιλους, δηλαδή εκεί θα μπορείς να βρεις από σαξόφωνα μέχρι δίσκους κι από βιβλία μέχρι είδη δώρων και ό,τι άλλο έχει να κάνει με μουσική. Κάτι μικρό και τελευταίο, το Baccaro λόγω του αίθριου που διαθέτει, αυτή τη στιγμή ίσως είναι και η μόνη μουσική σκηνή φιλική προς τους καπνιστές – δεν το λες και αμελητέο...
BACCARO, Σοφοκλέους 1 (μέσα στη στοά), 210 3211.882
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.