Κοκτέιλ Bellini


Όπως λέγεται το κοκτέιλ Bellini (Μπελίνι) πρωτοφτιάχτηκε στη δεκαετία του ΄30 στο Harry’s Bar στην Βενετία από τον Giuseppe Cipriani. Το βάφτισε έτσι γιατί το χρώμα του θύμιζε τους πίνακες του μεγάλου Βενετσιάνου ζωγράφου της Αναγέννησης Giovanni Bellini. Το αυθεντικό Bellini φτιάχνεται με αφρώδες ιταλικό κρασί στις πολλές παραλλαγές του όμως ανά τον κόσμο προσθέτουν συνήθως σαμπάνια.
Τι ανακατεύουμε; • 2 ώριμα ροδάκινα ή ροδάκινα κομπόστα • παγωμένο αφρώδες κρασί • 2 παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας. Λιώνουμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ πολύ καλά. Γεμίζουμε το 1/3 κάθε παγωμένου ποτηριού με τον χυμό και ρίχνουμε στα υπόλοιπα 2/3 το αφρώδες κρασί αναδεύοντας καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε μια ολόκληρη φράουλα ή μαρασκίνο. Σερβίρεται αμέσως ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν είσαι κι εσύ εραστής της σφολιάτας, θα ενθουσιαστείς
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.