- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια ελληνικά πιάτα βρίσκονται στη λίστα με τα «100 χειρότερα του κόσμου» του TasteAtlas
H σελίδα επισημαίνει ότι οι κατατάξεις δεν αποτελούν «τελικό συμπέρασμα» για την ποιότητα των φαγητών
Τα «100 χειρότερα πιάτα του κόσμου»: Ποια βρέθηκαν στη λίστα του TasteAtlas
Τη λίστα με τα «100 χειρότερα πιάτα στον κόσμο» δημοσιοποίησε το TasteAtlas, βασισμένη στις αξιολογήσεις των χρηστών της πλατφόρμας έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2025.
Ανάμεσα στα πιάτα που συγκέντρωσαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές συνταγές: η αγκινάρες σαλάτα και τα μπουρμπουρέλια.
Σύμφωνα με το TasteAtlas, για τη συγκεκριμένη κατάταξη καταγράφηκαν 722.351 αξιολογήσεις, από τις οποίες 462.052 κρίθηκαν έγκυρες από το σύστημα φιλτραρίσματος της πλατφόρμας. Οι βαθμολογίες των πιάτων κυμαίνονται από 1,6 έως 2,6 αστέρια.
Στην κορυφή της «χειρότερης δεκάδας» βρίσκονται η σουηδική Pizza Vulkanen (1,6), το ισλανδικό Svið, το Þorramatur από την Ισλανδία και οι ισπανικές Truchas a la Navarra. Ακολουθούν το σουηδικό Blodpalt, το ισραηλινό Kugel Yerushalmi, το Blodplättar από τη Σουηδία και το χιλιανό Milcao.
Στη μεσαία ζώνη της λίστας εμφανίζονται πιάτα όπως το Hon Mhai από την Ταϊλάνδη, το χιλιανό Chapalele, τα βρετανικά Jellied eels, το αμερικανικό Ramen burger, το πολωνικό Żymlok, το ισραηλινό Kichel και η ισπανική Tortilla paisana.
Στις θέσεις όπου εμφανίζονται οι ελληνικές συμμετοχές, η Αγκινάρες σαλάτα κατατάσσεται στην 12η θέση, με βαθμολογία 2,0 αστέρια, ενώ τα Μπουρμπουρέλια βρίσκονται στην 41η θέση, με βαθμολογία 2,3 αστέρια.
Στην ευρύτερη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πιάτα όπως το ιαπωνικό Uiro, το νορβηγικό Gomme, το ισπανικό Bocadillo de sardinas, το κινέζικο Ya tou, το ιταλικό Gelato alla liquirizia, το ιρλανδικό Sneen black pudding, το ισπανικό Angulas a la cazuela, το εμιρατινό Balaleet και το καμποτζιανό A-ping.
Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης (90–100) καταγράφονται, μεταξύ άλλων, το ιταλικό Risotto alle fragole, το τσέχικο Máslová pomazánka, το γαλλικό Ficelle picarde, τα ολλανδικά Ananasbeignets, το γαλλικό Boudin noir, το πακιστανικό Kata-kat, το σερβικό Živa pljeskavica, το κορεατικό Dubujeon, το πορτογαλικό Bolos de São Gonçalo, το αυστραλιανό Spaghetti jaffle, το νικαραγουανό Sopa de cola, το μαλτέζικο Balbuljata, το λιχτενσταϊνικό Ribel, το ιταλικό Sanguinaccio, το φιλιππινέζικο Balut, το αμερικανικό Poi, το γαλλικό Tête de veau και στην τελευταία θέση η ρωσική Indigirka salad.
Το TasteAtlas επισημαίνει ότι οι κατατάξεις δεν αποτελούν «τελικό συμπέρασμα» για την ποιότητα των φαγητών, αλλά αποτυπώνουν τις προτιμήσεις και τις αντιδράσεις του παγκόσμιου κοινού, με στόχο –όπως αναφέρει– την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την πρόκληση ενδιαφέροντος για λιγότερο γνωστά πιάτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημιουργοί αγαπημένων εστιατορίων μιλούν για την ιστορία των μαγαζιών τους
Yπάρχει επιστημονική εξήγηση και επίσημα
Ο διάσημος σεφ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το εστιατόριό του "Jamie Oliver Kitchen" στο Golden Hall και η ATHENS VOICE μίλησε μαζί του
Τα αμύγδαλα έχουν πολλά οφέλη και θερμίδες που δεν πρέπει να φοβάσαι
Μια 10/10 γευστική εμπειρία στο εστιατόριο με την πινακίδα έκπληξη!
Πώς φτάσαμε στο τέλος της σπιτικής κατσαρόλας;
Πέντε χώροι στην Πλάκα όπου το φαγητό, η μνήμη και οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.