- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παέγια με κοτόπουλο ή και ψαρικά, τορτίγια με πατάτες, chorizos καυτερά λουκανικάκια, τάπας… Είναι από τα πρώτα που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν ακούμε «ισπανική κουζίνα». Μπορεί πράγματι να είναι από τις διασημότερες συνταγές, όμως είναι κάποια μόνο από τα πολλά εθνικά πιάτα μιας χώρας σαν την Ισπανία που αποτελείται από 17 αυτόνομες κοινότητες-περιοχές και 50 επαρχίες. Μιας χώρας μεσογειακής που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει μέσω γεύσης όλο τον πλανήτη, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει και διάσημους σεφ που συγκαταλέγονται στους σταρ-γκουρού της παγκόσμιας εστιατορικής σκηνής.
Τις γεύσεις λοιπόν της Ισπανίας στο μεγαλείο τους μπορούμε όλοι να γευτούμε εδώ στην Αθήνα, χάρη στο Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Arion, A Luxury Collection Resort & Spa στο Astir Palace Resort, στα πλαίσια της παράδοσης των επιτυχημένων γαστρονομικών events και μετά τη μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Ταϊλανδέζικης Κουζίνας τον περασμένο Μάρτιο. Το φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και την Iberia Airlines, θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο The Grill Room του ξενοδοχείου και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 14 Μαΐου.
Ειδικά για το φεστιβάλ έρχονται στην Αθήνα ο executive chef Sergio Aroso και ο βοηθός του Juanjo Claramunt από το ξενοδοχείο The Westin της Βαλένθια, σεφ εξαιρετικοί που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν γευστικά σε κάθε γωνιά της Ισπανίας με ένα μενού που περιλαμβάνει τα πιο εμβληματικά πιάτα της. Όπως την περίφημη παέγια της Βαλένθια με κοτόπουλο και λαγό, αυθεντικά τάπας σε μεγάλη ποικιλία, ιβηρικό ζαμπόν που δικαίως θεωρείται από τα πιο νόστιμα του κόσμου, σούπα gazpacho –επίσης από τα πιο γνωστά και αγαπητά πιάτα της Ισπανίας– που εμείς εδώ θα τη γευτούμε σε μια δροσερή εκδοχή με φράουλες, και άλλα πολλά. Μαζί θα γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο οίκο αφρωδών οίνων στο κόσμο, τα Freixenet, αφρώδη κρασιά που χαρακτηρίζονται με τον όρο «cava» γιατί παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας και ξεχωρίζουν για τη λεπτή γεύση τους, τη φρεσκάδα και το ντελικάτο άρωμά τους. Το Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας πλαισιώνεται ακόμη από μοναδικές στιγμές χορού φλαμένκο και με μουσικές και τραγούδια από την Ανδαλουσία. Γεύση, κρασί και χορός, και μάλιστα από τέτοιους συντελεστές, σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται να «εισπράξει» πολλά ολέ!
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902.000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.