- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Από το Παρίσι με γλύκα
Ο καλύτερος pastry chef της Γαλλίας φτιάχνει τα γλυκά της Μεγάλης Βρετανίας
Πατρίδα του μακαρόν, της κρεμ μπρουλέ, της μαρέγκας, της γλυκιάς τάρτας, του προφιτερόλ, του μιλφέιγ και τόσων άλλων πειρασμών. Η Γαλλία είναι περήφανη όχι μόνο για την κουζίνα της, που διαμόρφωσε τη γαστρονομία όλου του κόσμου, αλλά και για τη φίνα ζαχαροπλαστική της. Όταν εκείνη «μιλάει» για γλυκό, όλος ο πλανήτης ξερογλείφεται.
Τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι επισκέφτηκαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους ένα γαλλικό καφέ ή μια παριζιάνικη patisserie στα στενά της Μονμάρτης. Όσοι δεν είχαν ποτέ αυτή την ευκαιρία, μπορούν να το κάνουν τώρα με μια βόλτα στην καρδιά της Αθήνας.


Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George ξεκινούν συνεργασία με τον βραβευμένο Γάλλο Pastry Chef, Arnaud Larher η αναγνωρισμένη τέχνη του οποίου μας ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη για κάτι μικρό και ζαχαρένιο. Από τις 6 Ιουνίου τα μενού των επιδορπίων και των γλυκών των δύο εμβληματικών ξενοδοχείων έχουν την υπογραφή του διάσημου Γάλλου και κυκλοφορούν σε μια γκάμα που καλύπτει και τις 4 εποχές. Υγρό μπισκουί σοκολάτας, τάρτα με κρέμα λεμόνι, στρόιζελ βανίλιας με καραμελωμένα μήλα, κέικ με φρούτα κονφί, με καρύδια πεκάν, με πορτοκάλι ή λεμόνι, μπαμπάς σε σιρόπι εσπεριδοειδών, τάρτα Χονολουλού, πολλές λιχουδιές για τον καφέ ή το τσάι (τραγανή μαρέγκα με σαντιγί βανίλιας, μαρμελάδα βατόμουρο πασπαλισμένη με ξύσμα μοσχολέμονου και βατόμουρο) και άλλα τόσα που κάνουν τους sweet lovers να αναστενάζουν από τα βάθη της ψυχής τους.


Ο ίδιος ο Arnaud Larher λέει πως η συνεργασία με τα δύο αυτά ξενοδοχεία τον ενθουσιάζει γιατί του δίνει τη ευκαιρία να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, αλλά και το πάθος του μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. «Είναι μια πρόκληση», λέει, «καθώς τα γλυκά μου δεν θα δοκιμαστούν μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από τους ξένους πελάτες».

Ο Arnaud Larher ανακάλυψε από πολύ μικρός το πάθος του για τη ζαχαροπλαστική και σε ηλικία 12 ετών αποφάσισε πως ήθελε να γίνει ζαχαροπλάστης. Τότε ήταν που στη Βρετάνη, παρακολούθησε μαθήματα ζαχαροπλαστικής σε έναν τεχνίτη (artisan). Με την ενηλικίωση ήρθαν συνεργασίες με διάσημα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού (το Lucien Peltier, το Dalloyau και το Fauchon είναι μερικά από αυτά) και όταν έγινε 25 άνοιξε το πρώτο του εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Στα 28 του χρόνια ανακηρύσσεται από τον οδηγό Champerard «Ο καλύτερος ζαχαροπλάστης της χρονιάς» και επτά χρόνια αργότερα κερδίζει την πιο σημαντική γαλλική διάκριση, τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας».

Προχθές ήρθε στα γραφεία μας ένα κουτί στο χρώμα της σοκολάτας. Πρώτη το άνοιξε η Ν. «Έλα εδώ», με φώναξε «Απλά μύρισε» μου είπε, ενώ σήκωνε το καπάκι. Μου ήρθε μια ονειρική και σοκολατένια μυρωδιά, παρόλο που οι σοκολάτες ήταν καλά κλεισμένες στις συσκευασίες τους. Σοκολάτες καραμελένιες, bitter, γάλακτος. Με Fleur de Sel, με πραλίνα, με υπέροχα σχέδια που σχεδόν λυπάσαι να δαγκώσεις. Όλες σε υπέροχες pop συσκευασίες. Παράδεισος. Θα τις βρείτε στο GB Corner Concept Store, μόλις φθινοπωριάσει, τα γλυκά ήδη είναι εδώ και μας περιμένουν.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία: Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλ. Συντάγματος, 210 3330000
Ξενοδοχείο King George: Βασ. Γεωργίου Α’, Πλ. Συντάγματος, 210 3222210
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.