- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Delicious France, εσείς έχετε τα όπλα, εμείς έχουμε τη σαμπάνια!
Το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας είναι εδώ με όλα τα ωραία και νόστιμα της ζωής
Άργησε λίγο λόγω των γεγονότων που συντάραξαν όλον τον πλανήτη αλλά μετά το πρώτο σοκ είναι πια όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στην Αθήνα για 5η φορά.
Ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και με πολλές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστά εστιατόρια αλλά και Έλληνες σεφ θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, δηλαδή μέχρι τις 15/12. Το φετινό φεστιβάλ, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μας προσκαλεί όλους, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες σε μια γιορτή που θέλει να αναδείξει όλες τις πτυχές της γαλλικής γαστρονομίας, από τα προϊόντα της γαλλικής γης μέχρι τα πιάτα που έκαναν διάσημη τη γαλλική κουζίνα σε όλον τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις θα κινούνται από street food εκδοχές, με το γνωστό food truck να σταθμεύει στην πλατεία Μαβίλη προσφέροντας νοστιμιές του δρόμου με άρωμα Γαλλίας, μέχρι προτάσεις γαλλικής υψηλής γαστρονομίας μέσα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας- Σπονδή, Artisanal, Chez Violette, By the Glass, 2Μαζί, Kiki de Grece, Mama Roux κ.ά.
Τα Σαββατοκύριακα στο Clap the Restaurant μέσα στο ίδρυμα Κακογιάννη η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου (δικό της και το εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι) θα φτιάχνει brunch με γαλλικές συνταγές και λιχουδιές, μουσικοχορευτικό απεριτίφ θα δοθεί στη Στοά Αρσακείου, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα από σκεύη κουζίνας γαλλικής κατασκευής μέχρι ταξίδια. Όσοι θέλετε από κοντά να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ ενημερωθείτε για το που, ποιος, τι στη σελίδα του Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στο Facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.