Θεματα

Delicious France, εσείς έχετε τα όπλα, εμείς έχουμε τη σαμπάνια!

Το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας είναι εδώ με όλα τα ωραία και νόστιμα της ζωής

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114336-226685.jpg

Άργησε λίγο λόγω των γεγονότων που συντάραξαν όλον τον πλανήτη αλλά μετά το πρώτο σοκ είναι πια όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στην Αθήνα για 5η φορά.

Ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και με πολλές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστά εστιατόρια αλλά και Έλληνες σεφ θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, δηλαδή μέχρι τις 15/12. Το φετινό φεστιβάλ, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μας προσκαλεί όλους, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες σε μια γιορτή που θέλει να αναδείξει όλες τις πτυχές της γαλλικής γαστρονομίας, από τα προϊόντα της γαλλικής γης μέχρι τα πιάτα που έκαναν διάσημη τη γαλλική κουζίνα σε όλον τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις θα κινούνται από street food εκδοχές, με το γνωστό food truck να σταθμεύει στην πλατεία Μαβίλη προσφέροντας νοστιμιές του δρόμου με άρωμα Γαλλίας, μέχρι προτάσεις γαλλικής υψηλής γαστρονομίας μέσα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας- Σπονδή, Artisanal, Chez Violette, By the Glass, 2Μαζί, Kiki de Grece, Mama Roux κ.ά.

Τα Σαββατοκύριακα στο Clap the Restaurant μέσα στο ίδρυμα Κακογιάννη η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου (δικό της και το εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι) θα φτιάχνει brunch με γαλλικές συνταγές και λιχουδιές, μουσικοχορευτικό απεριτίφ θα δοθεί στη Στοά Αρσακείου, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα από σκεύη κουζίνας γαλλικής κατασκευής μέχρι ταξίδια. Όσοι θέλετε από κοντά να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ ενημερωθείτε για το που, ποιος, τι στη σελίδα του Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στο Facebook.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ