- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μεσημέρι καθημερινής περνάω το κατώφλι του ξενοδοχείου N.J.V Athens Plaza στην πλατεία Συντάγματος, σκαστό ραντεβού με φιλενάδα πολυαγαπημένη από τα φοιτητικά χρόνια. «Εδώ τους φέρνει η δικηγόρος τους καλούς πελάτες» ρωτάω πονηρά… «Και τους καλούς πελάτες, και τον άντρα μου όταν θέλω να τον καλοπιάσω, και σένα που θέλω να σε φχαριστηθώ, δυο φορές το χρόνο βλεπόμαστε, ας είναι τουλάχιστον σε ωραία ατμόσφαιρα».
Η ωραία ατμόσφαιρα στο N.J.V Athens Plaza ξεκινάει από την είσοδο, φώτα και λάμψη και πολυτέλεια, έπιπλα κλασικά και πολυέλαιοι, λουλούδια παντού και έργα τέχνης σε κάθε σου βήμα. Το The Parliament, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, είναι κλασικό στέκι του κέντρου, το προτιμούν οι επιχειρηματίες, τα γραφεία της περιοχής όταν κάνουν lunch break, οι πολιτικοί – γεια σας, κύριε περιφερειάρχα μου, στον κύριο Σγουρό που κατευθυνόταν στο τραπέζι του. Οι γεύσεις του Parliament είναι της Ελλάδας και της Μεσογείου. Ο κατάλογος έχει πολλές προτάσεις σε ορεκτικά και σαλατικά, από ντάκο κρητικό μέχρι σαλάτα με αστακό, σολομό και γαρίδες. Συνεχίζει με ριζότα, ζυμαρικά (και ολικής αλέσεως), με ομελέτες με αβγά ημέρας και με ψαρικά - κρεατικά, όλα μαγειρεμένα κομψά και μαζί νόστιμα, όπως η γλώσσα menier που πήρα εγώ και οι αρνίσιες κοτολέτες με τρούφα και λαχανικά της φίλης.
Ο σεφ Κώστας Ζέππος μπερδεύει όμορφα την παράδοση με τις διεθνείς τάσεις, τις παλιές συνταγές με τις νέες τεχνικές και αγαπάει τα εποχιακά προϊόντα. Τον συναντάμε στο τέλος του γεύματος, θέλει να γνωρίσει τις δύο κυρίες που έχουν πιάσει παρτίδες με όλο τον κόσμο –πίνουμε λευκό Αμαρυλλίς κι ο μετρ μας γεμίζει συνέχεια τα ποτήρια–, ο ίδιος ο σεφ μας φέρνει λωτό ώριμο και γευστικότατο πάνω σε πάγο, μας κερνάει και ωραίο γλυκό κρασί από τη Σάμο, το νησί που κατάγεται. Περνάμε φίνα, βγαίνουμε στο μπαλκόνι να καπνίσουμε – φοιτήτριες ξανά, βλέπουμε Σταδίου από ψηλά και για δες, έχει και πλατάνια η Βουκουρεστίου, από το διπλανό Holmes έρχονται πολλοί για light μεσημεριανό αλλά και για τον πρωινό μπουφέ που έχει όλα όσα μπορείς να φανταστείς με τιμή € 25. Αφήνω τη φιλενάδα να πληρώσει, € 32 το άτομο – «έχουμε παραγγείλει από το μενού Food Gallery που έχει τιμές extra φιλικές, χρυσή μου». Φεύγοντας μαθαίνω ότι το Parliament είναι ανοιχτό μεσημέρι - βράδυ (μέχρι 16.30 και μέχρι 12.30), πως το προτιμούν το βράδυ όσοι πηγαίνουν στα γύρω θέατρα, πως τις Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα έχουν δίπλα, στο bar Εxplorer, live jazz και μαζεύεται κόσμος πολύς. Φιλιόμαστε και κλείνουμε ραντεβού πάλι εδώ, αυτή τη φορά για πρωινό – πολύ θέλουμε κι οι δύο να δούμε τον μπουφέ του N.J.V Athens Plaza, κάτι μας λέει ότι θα ’ναι τέλειος.
Τhe Parliament, Ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA, Bασ. Γεωργίου Α΄, Σύνταγμα, 210 3352.400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.