Θεματα

The Parliament

Γεύμα αστέρων 

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 326
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10496-23898.jpg

Μεσημέρι καθημερινής περνάω το κατώφλι του ξενοδοχείου N.J.V Athens Plaza στην πλατεία Συντάγματος, σκαστό ραντεβού με φιλενάδα πολυαγαπημένη από τα φοιτητικά χρόνια. «Εδώ τους φέρνει η δικηγόρος τους καλούς πελάτες» ρωτάω πονηρά… «Και τους καλούς πελάτες, και τον άντρα μου όταν θέλω να τον καλοπιάσω, και σένα που θέλω να σε φχαριστηθώ, δυο φορές το χρόνο βλεπόμαστε, ας είναι τουλάχιστον σε ωραία ατμόσφαιρα».

Η ωραία ατμόσφαιρα στο N.J.V Athens Plaza ξεκινάει από την είσοδο, φώτα και λάμψη και πολυτέλεια, έπιπλα κλασικά και πολυέλαιοι, λουλούδια παντού και έργα τέχνης σε κάθε σου βήμα. Το The Parliament, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, είναι κλασικό στέκι του κέντρου, το προτιμούν οι επιχειρηματίες, τα γραφεία της περιοχής όταν κάνουν lunch break, οι πολιτικοί – γεια σας, κύριε περιφερειάρχα μου, στον κύριο Σγουρό που κατευθυνόταν στο τραπέζι του. Οι γεύσεις του Parliament είναι της Ελλάδας και της Μεσογείου. Ο κατάλογος έχει πολλές προτάσεις σε ορεκτικά και σαλατικά, από ντάκο κρητικό μέχρι σαλάτα με αστακό, σολομό και γαρίδες. Συνεχίζει με ριζότα, ζυμαρικά (και ολικής αλέσεως), με ομελέτες με αβγά ημέρας και με ψαρικά - κρεατικά, όλα μαγειρεμένα κομψά και μαζί νόστιμα, όπως η γλώσσα menier που πήρα εγώ και οι αρνίσιες κοτολέτες με τρούφα και λαχανικά της φίλης. 

Ο σεφ Κώστας Ζέππος μπερδεύει όμορφα την παράδοση με τις διεθνείς τάσεις, τις παλιές συνταγές με τις νέες τεχνικές και αγαπάει τα εποχιακά προϊόντα. Τον συναντάμε στο τέλος του γεύματος, θέλει να γνωρίσει τις δύο κυρίες που έχουν πιάσει παρτίδες με όλο τον κόσμο –πίνουμε λευκό Αμαρυλλίς κι ο μετρ μας γεμίζει συνέχεια τα ποτήρια–, ο ίδιος ο σεφ μας φέρνει λωτό ώριμο και γευστικότατο πάνω σε πάγο, μας κερνάει και ωραίο γλυκό κρασί από τη Σάμο, το νησί που κατάγεται. Περνάμε φίνα, βγαίνουμε στο μπαλκόνι να καπνίσουμε – φοιτήτριες ξανά, βλέπουμε Σταδίου από ψηλά και για δες, έχει και πλατάνια η Βουκουρεστίου, από το διπλανό Holmes έρχονται πολλοί για light μεσημεριανό αλλά και για τον πρωινό μπουφέ που έχει όλα όσα μπορείς να φανταστείς με τιμή € 25. Αφήνω τη φιλενάδα να πληρώσει, € 32 το άτομο – «έχουμε παραγγείλει από το μενού Food Gallery που έχει τιμές extra φιλικές, χρυσή μου». Φεύγοντας μαθαίνω ότι το Parliament είναι ανοιχτό μεσημέρι - βράδυ (μέχρι 16.30 και μέχρι 12.30), πως το προτιμούν το βράδυ όσοι πηγαίνουν στα γύρω θέατρα, πως τις Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα έχουν δίπλα, στο bar Εxplorer, live jazz και μαζεύεται κόσμος πολύς. Φιλιόμαστε και κλείνουμε ραντεβού πάλι εδώ, αυτή τη φορά για πρωινό – πολύ θέλουμε κι οι δύο να δούμε τον μπουφέ του N.J.V Athens Plaza, κάτι μας λέει ότι θα ’ναι τέλειος.   

Τhe Parliament, Ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA, Bασ. Γεωργίου Α΄, Σύνταγμα, 210 3352.400

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ