- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η παραλιακή και τα μαγαζιά της δεν μπορώ να πω ότι είναι το forte μου. Χώροι αχανείς, ντεκόρ οπωσδήποτε εξωτικό, επωνυμίες που αλλάζουν συνέχεια και με μπερδεύουν, πολύ πορτιέρης, επίσης. Προχτές το βράδυ, όμως, δοκίμασα μια ευχάριστη έκπληξη και θέλω οπωσδήποτε να τη μοιραστώ μαζί σου. Για την ακρίβεια ήταν σούρουπο όταν φτάσαμε στη Βούλα και το παραλιακό Vive Mar χαλάρωνε στο μεσοδιάστημα ύστερα από μια καυτή μέρα και πριν από ένα (ακόμη) καλοκαιρινό βράδυ. Κατευθυνθήκαμε στο Figueira, τη φετινή προσθήκη του Vive Mar, το καινούργιο εστιατόριο με τη μεσογειακή κουζίνα. Περνώντας ανάμεσα από τα τραπέζια του Vive Mar, ήδη γεμάτα από κόσμο που έπινε ένα ποτό ή ένα καφέ, βρεθήκαμε σ’ ένα σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης, διακριτικής πολυτέλειας και χαριτωμένης κομψότητας επίσης. Μια τροπική συκιά στο κέντρο του open air χώρου έδινε το στίγμα της και το όνομα στο restaurant. Φερμένη από το Sao Paulo της Βραζιλίας η figueira (συκιά) είναι όμορφη πολύ, «πατάει» σε ξύλινο ντεκ και ατενίζει κι αυτή τα γαλάζια νερά του Σαρωνικού δίνοντας έναν ισχυρό εξοτίκ τόνο στο περιβάλλον. Το σκηνικό συμπληρώνεται με τεράστια εντυπωσιακά abat-jours ολόγυρα, με μια σειρά από καραβίσια φανάρια γύρω από τα τραπέζια, με τιρκουάζ plexi-glass επιφάνειες που δίνουν –έτσι όπως κάθεσαι και κοιτάς– ένα υπέροχο χρώμα στη θάλασσα, με κομψά τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες. Ντεκόρ μοντέρνο και ταυτόχρονα παραμυθένιο – μαθαίνω ότι ο γνωστός Βασίλης Καραλάζος της Ark Team Αρχιτέκτονες είναι ο δημιουργός όλης αυτής της ομορφιάς. Με το αεράκι να μας χαϊδεύει τα μαλλιά, με το βλέμμα ήδη να χάνεται στον Αργοσαρωνικό, με τη διάθεση αλλιώτικη και εμφανώς ανεβασμένη, δώσαμε την παραγγελία στο ευγενέστατο σέρβις. Ο κατάλογος μακρύς, πολλά ορεκτικά, σαλάτες, αρκετά πιάτα με έμφαση στο ψάρι, ριζότα, πάστες, κρέατα σχάρας, όλα κατεύθυνσης μεσογειακής κουζίνας. Πήραμε μια σαλάτα με αστακό, καβουρόψυχα και ωραίο ντρέσινγκ, συνεχίσαμε με φουα γκρα, καραβιδοουρές και τσάτνεϊ παπάγιας (αυτό το πιάτο δεν θα το παράγγελνα σε καμία άλλη περίπτωση, αλλά φαίνεται με είχε ανεβάσει πολύ το περιβάλλον – παρόλα αυτά θα καταθέσω ότι ήταν νοστιμότατο), συνεχίσαμε με σφυρίδα με σως αχινού καθώς και με γιουβέτσι αστακού με καλαμάρι και χταποδάκια που –ναι– ολοκλήρωσε την ευχάριστη έκπληξη, ήταν πραγματικά ε-ξαι-ρε-τι-κό. «Μοντέρνο», δυνατό πιάτο που ταυτόχρονα περιέκλειε και τη μαεστρία του σεφ – Μεντζέλος Δροσόπουλος το όνομά του. Πολύ-πολύ ευχαριστημένοι, με δροσερό κρασί που ανανεωνόταν στα ποτήρια, με στρατιά αθόρυβου προσωπικού να μας περιποιείται, με την απαλή μουσική να μας χαλαρώνει, περάσαμε ένα ωραιότατο βράδυ στο Figueira και την παραλιακή – κακή κουβέντα δεν θα πω ξανά. Να ξέρεις πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, πως μπορείς να πας και μόνο για ποτό, πως δίπλα υπάρχει και το Coast, το bar-club, (αλλά και σούσι ρεστοράν) του Vive Mar, πως και οι τιμές (περίπου 40-50 το άτομο) είναι πολύ καλές για την απόλαυση που σου παρέχει.
Figueira: Λ. Καραμανλή 18 Γλυφάδα, 2108992453
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.