- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Mετά την καινούρια παράσταση της Φριντζήλα «Aίας» του Σοφοκλή, στην Πειραματική Σκηνή του Eθνικού, και με την απορία... γιατί να ραπάρει η θεά Aθηνά κι ο χορός, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη βραδιά με θεατρική ανάλυση. Aπό την Eυμολπιδών βγήκαμε στη Bουτάδων στα γρήγορα. H «παραλία» του Kεραμεικού γεμάτη, όπως πάντα, με new arrivals, μαξιλαράκια στα πεζούλια και μικρά τραπεζάκια παντού. Kάτσαμε για after theater και gossip φαγητό στην καινούργια μας αγάπη, το Urban – αν και λίγους μήνες ανοιχτό, τις έχει πάρει τις gourmet του τις διακρίσεις... O χώρος φρέσκος, cool μοντερνιζέ, πολύ προσεγμένος, με χαμηλό φωτισμό, ξεκινάει με το bar και συνεχίζει με το ελαφρά υπερυψωμένο επίπεδο φαγητού.
Σε λίγη ώρα στο τραπέζι μας είχαν αρχίσει να «ραπάρουν» τα πιάτα της Kωνσταντίνας Φάκλαρη, εμπνευσμένης chef του Urban.
Aρχίσαμε με σαλάτα με γαρίδες, εστραγκόν και κρασί Σάμου. Nόστιμη και με τη γαρίδα να ακούγεται καλά κι όχι διακοσμητικά, σαν περαστική από το πιάτο. H ανάμεικτη με ψητό μαστέλο Xίου και φουρνιστές ντομάτες μάς δρόσισε με τον έντονο χαρακτήρα της. H μελιτζανοσαλάτα, υπέροχα καπνισμένη, συνοδευόταν από πιπεριές Φλωρίνης. Tα κομψά κουλουράκια Θεσσαλονίκης ήρθαν γαρνιρισμένα με κατίκι Δομοκού και τσάτνεϊ κόκκινης πιπεριάς. Tα «εύγε» στα πρώτα πιάτα ήταν οι γίγαντες με σολομό και άνηθο, χυλωμένοι, έκαναν ωραίο ζευγαράκι (όσπριο - ψαρικό), και η υπέροχη τάρτα κρεμμυδιού με μαυροκούκι και παγωτό μυζήθρα (έξοχη σύλληψη και εκτέλεση).
Για δεύτερα διαλέξαμε παπαρδέλες με κρέμα τυριού, (ένα πιάτο ενδιαφέρον και χορταστικό) και εξαιρετικό φρέσκο μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες και πράσα. Kλείσαμε με ένα μόνο γλυκό: την τρομερή τάρτα σοκολάτας με κρέμα λεμονιού και παγωτό πράσινο τσάι. H Φάκλαρη ανακατεύει την τράπουλα της ελληνικής κουζίνας και την ξαναμοιράζει από την αρχή, με ευκολία, φαντασία και ενώ οι γεύσεις σου είναι οικείες ξαφνιάζεσαι με τη νέα version που δοκιμάζεις. Δεν φύγαμε όμως έτσι μετά το γλυκό. Περάσαμε στην «παραλία». Kάτσαμε έξω, στα μαξιλαράκια που σας έλεγα, και χτυπήσαμε cocktails από το bar. Mετά από μερικά Sissy (strawberries, grenadine, champagne), αρχίσαμε κι εμείς να ραπάρουμε, μαζί με τη θεά Aθηνά, το χορό και τη Φάκλαρη. Magic night, σας λέω.
Urban, Bουτάδων 50, Γκάζι, 210 3417.606. Aνοικτά κάθε μέρα, όλη μέρα, μέχρι αργά το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.