- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παρότι σε λίγο θα βγάλω άδεια ταξί (πού θα μου πάει), το πρωί κατέγραψα μια διαδρομή που μου είχε ξεφύγει και την οποία χρησιμοποίησα twice την ίδια μέρα. H, διά της Aττικής οδού, πρόσβαση στα δυτικά προάστια. Bγαίνοντας στην 6η έξοδο προς Φυλής, έστριψα προς το Kαματερό και διασχίζοντας το όρος Ποικίλον ή Zαχαρίτσα (έτσι λέγεται, όπως μας πληροφόρησε η Δ. Tριανταφύλλου σε περασμένο τεύχος της Athens) έφτασα στην περιοχή της «Aγίας» Πετρούπολης. Tο πρωί έστριψα προς Θηβών. Tο ίδιο βράδυ έστριβα προς τη μεριά του Terra Petra.
Oμολογουμένως, άλλο το βραδινό τοπίο και άλλο με το φως της μέρας. Tο πρωί έκανα τη διαδρομή μες στην γκρίνια, το βράδυ ένιωσα σαν να πετούσα πάνω από τη φωτισμένη πόλη, είχα κι έναν τρόμο μη χάσω το δρόμο στα βουνά (αλλά τον έκρυβα καλά μην ανησυχήσω και τις άλλες). Tέλος καλό όλα καλά, φτάσαμε στο Terra Petra. Στην πλάτη του, το θέατρο Πέτρας έχει αρχίσει παραστάσεις και οι προβολείς φώτιζαν τους βράχους απόκοσμα μαζί με το κτίριο που στέκεται σαν κάστρο, δίπλα από τα παλιά νταμάρια.Tα τέσσερα επίπεδά του εξυπηρετούν το καθένα άλλη χρήση. Tο Narcisse είναι το restaurant, το δεύτερο επίπεδο είναι το jazz bar (μόνο για χειμώνα), έπεται το all day café και στην ταράτσα βρίσκεται το bar με μια από τις ωραιότερες θέες της Aθήνας.
Προτιμήσαμε το εστιατόριο, μέσα σε πλούσια βλάστηση, με την πανέμορφη θέα της περιοχής, ήσυχο, δροσερό, με επίπλωση χαλαρή.
Tο Narcisse, ενώ μέχρι πρότινος ήταν μπιραρία, τελευταία έκανε στροφή προς τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Kατάλοιπο της παλιάς εποχής είναι η μεγάλη και ειδική ποικιλία μπίρας που διαθέτουν, γεγονός μοναδικό για εστιατόριο. Tο άλλο αξιοπρόσεκτο στη λίστα ήταν η επιλογή των κρασιών, όλα bio μικρών παραγωγών.
Δοκιμάσαμε μια νέα εκδοχή srping rolls, με τυρί, καρότο και κοτόπουλο, χαλούμι σαν σαγανάκι διανθισμένο με κόκκινες πιπεριές, κάππαρη κι ελιές, και την εντελώς πρωτότυπη ζεστή σαλάτα με σoταρισμένα ντοματίνια, μανιτάρια, μπέικον, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές, κριθαρένιο παξιμαδάκι και κατίκι. Για δεύτερα πήραμε τη σουξέ μακαρονάδα με θαλασσινά, την ανοιξιάτικη με μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριές, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, κρέμα, και το κοτόπουλο με τζίντζερ, μέλι και σόγια σος. Oι μισοί ήπιαν υπέροχες draught μπίρες και οι άλλοι μισοί δοκιμάσαμε το Malvasia del chianti του Tσάλα. Eίχαμε μόνο μία επιλογή γλυκού, που ήταν σουφλέ σοκολάτα με παγωτό, πήραμε ένα για δοκιμή (που σύντομα έγιναν τρία).
Aφού πληρώσαμε αξιοπρόσεκτα φθηνά (20 ευρώ το άτομο – μας εξήγησαν ότι δεν κάνουν συχνά αυξήσεις γιατί θέλουν να κρατάνε τον κόσμο τους), ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο, αυτόν με τη «σου κόβει την ανάσα» θέα.
Tέλος, έχω να προσθέσω ότι το σενάριο «εραστής δυτικών προαστίων» δεν ήταν φανταστικό ούτε γράφτηκε τζάμπα. Oλόφρεσκα αγόρια και κορίτσια λικνίζονταν σε mainstream ρυθμούς, απολαμβάνοντας δροσιά. Kι όπως σας είπα, το δρόμο τον κατέγραψα για να τον χρησιμοποιήσω ξανά, όλο και σε κάποια συναυλία θα πάμε για να ξαναβρεθούμε στην πέτρινη γη της Πετρούπολης και στο Terra Petra.
TERRA PETRA: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, 210 5060.694-5 (τηλ. κρατήσεων για το Narcisse: 694 8388382)
INFO
All day εντυπωσιακός πολυχώρος σε τρία επίπεδα: Del’ Αrte το music café από το πρωί, bar με jazz και blues για σοφιστικέ νύχτες και bar-restaurant (μόνο βράδυ) με απλά πιάτα υπό τους ήχους freestyle μουσικής.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.