- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Gio: Μια βραδιά στη dolce vita της Αθηναικής Ριβιέρας
Μέσα στο The Margi Hotel και γύρω από την πισίνα όλα μοιάζουν υπέροχα
Το Gio, το εστιατόριο του The Margi Hotel στη Βουλιαγμένη έχει εξαιρετική ιταλική και μεσογειακή κουζίνα που υπογράφει ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής
Ελίτσες φουντωτές και περιποιημένες, μπουκαμβίλιες με φούξια χρώματα να σκορπίζουν ομορφιές, θαλερά εσπεριδοειδή γύρω από μια μεγάλη πισίνα που παίρνει τα χρώματα του ουρανού την ώρα που βραδιάζει, ηρεμία, κι ένας κομψός μπάρμαν που φτιάχνει το κοκτέιλ μου σαν να είναι αυτό και μόνο που βάζει νόημα στη ζωή του. Είναι οι πρώτες μου στιγμές στον παραδεισένιο κήπο του The Margi Hotel κι είμαι ήδη συνεπαρμένη. Η Αθήνα που λίγη ώρα πριν έχω αφήσει πίσω μου καίγεται… σαν πόσους βαθμούς πιο κάτω μπορεί να έχει η παραλιακή της; Πολλούς, θα πω, η αίσθηση αλλάζει όχι μόνο από τον δείκτη του θερμόμετρου αλλά και από το κινηματογραφικό σκηνικό που σε ταξιδεύει στη βεράντα ενός εστιατορίου στο Κάπρι και είναι αυτό ακριβώς που ονειρεύεσαι ένα καυτό σούρουπο του Ιουλίου.
Gio: το ιταλικό εστιατόριο του The Margi Hotel με σεφ τον Παναγιώτη Γιακαλή
Το Gio, το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, έχει ανοίξει ήδη από τον χειμώνα, και τούτο εδώ που έχω μπροστά μου είναι η καλοκαιρινή του βερσιόν. Γύρω από την πισίνα απλώνονται τα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα, τις υπέρκομψες μπαμπού πολυθρόνες, τα μικρά επιτραπέζια φωτιστικά και τα πορσελάνινα σερβίτσια. Αθόρυβο, σαν σκιές σε χορογραφία και το σέρβις, έχει φέρει τα κοκτέιλ μας στο τραπέζι, ήδη όμως στα χέρια μου κρατάω τον κατάλογο του μενού. Το γευστικό «ταξίδι» του Gio είναι μια ωδή στη γεύση και το ταμπεραμέντο της Ιταλίας, φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή, του σεφ που έχει συνδέσει το όνομά του με το The Margi για περισσότερο από μια δεκαετία, και μάλιστα έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin για το –επίσης εντός του ξενοδοχείου- εστιατόριο Patio.
Το μενού
Με τι άλλο θα ξεκίναγα ένα κομψό ιταλικό δείπνο αν όχι με ένα vitello tonnato; Τούτο εδώ έρχεται με λεπτοκομμένες τις φέτες του μοσχαριού, ωραία και δροσερή κρέμα τόνου και μικρές τηγανητές κάπαρες που του δίνουν άλλη ένταση. Συνεχίζουμε με την τσαχπινιά μιας bruschetta sardine, Μυτιληνιός ο Γιακαλής δίνει στη σαρδελίτσα τη νοστιμιά που της αξίζει. Περνάμε σε γαρίδες ψητές με βούτυρο και σκόρδο, εμφανής η κορυφαία ποιότητα της πρώτης ύλης, εδώ να σας πω πως και όλα τα λαχανικά έρχονται από τη Margi Farm, το κτήμα 40 –παρακαλώ- στρεμμάτων που διαθέτει το ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε με gnocchi al tartufo, ravioli γαρίδας -βόμβα νοστιμιάς-, κλείνουμε με μια πεντάφρεσκη γλώσσα meunier που υμνεί κι αυτή τη μεσογειακή απλότητα.
Γλυκά και κρασιά
«Κλείνουμε» είναι μια κουβέντα, μια και σιγοπίνοντας τις τελευταίες γουλιές του παγωμένου chardonnay μας, το σέρβις μας ενημερώνει και για τα γλυκά του Gio. E, λοιπόν, εγώ, που τα γλυκά με αφήνουν σχετικά αδιάφορη, εδώ ακριβώς στο Gio και από τα χέρια του Μανώλη Στήθου, ενός από τους καλύτερους έλληνες chef patissier, έφαγα το τιραμισού της ζωής μου… απλά καταπληκτικό!
Με βότκες τόνικ (…χωνευτικές), απαλές μουσικές να χαιδεύουν τ’ αυτιά μας, με τη δροσιά της πισίνας και των δέντρων, δυσκολευτήκαμε να τον πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το Gio έχει πολλά ακόμη πιάτα τόσο σε κρέας (Scaloppine al limone, μιλανέζικη κοτολέτα), όσο και σε ψάρι, έχει και υπέροχες πάστες θαλασσινών, όλα τους με αυθεντικό άρωμα Ιταλίας και Μεσογείου. Κι ακόμη, σπουδαία λίστα κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, το μπαρ, που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Καρασάββας, συμπληρώνει με εξαιρετικά κοκτέιλ.
The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929165
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.