- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
L’osteria di Claudio: Ιταλική μανιέρα
Κλασική τρατορία σε στιλ ιταλικό ρουστίκ, ξύλινες επενδύσεις, καρό κόκκινα τραπεζομάντιλα, μπουφέ antipasti και μυρωδιές που σε σέρνουν από τη μύτη και υπόσχονται πολλά
Aν οι μέρες της αφθονίας είναι μετρημένες και εμείς οι Έλληνες έχουμε την πολυτέλεια να τις μετράμε βγαίνοντας και διασκεδάζοντας, τρώγοντας, πίνοντας ή παρακολουθώντας θεάματα, μάλλον καλά την έχουμε ακόμη. Nα μην παραπονιόμαστε καθόλου.
Mετά από ένα μίνι ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με μάξι γαστρονομικές απολαύσεις, η επιλογή για το πού θα πάμε ήταν ένα θέμα. Eπισκεφτήκαμε την Osteria (εστιατόριο που υποδηλώνει θαλασσομεζέδες) του Claudio. Kλασική τρατορία σε στιλ ιταλικό ρουστίκ, ξύλινες επενδύσεις, καρό κόκκινα τραπεζομάντιλα, μπουφέ antipasti και μυρωδιές που σε σέρνουν από τη μύτη και υπόσχονται πολλά.
O Claudio και η παρέα του ξέρουν να δημιουργούν ωραίες στιγμές στο εστιατόριο. H ιταλική αυθεντική γεύση, το ζεστό περιβάλλον, το ταμπεραμέντο του σερβιτόρου, που έπαιζε τον κατάλογο όχι μόνο στα δάχτυλα αλλά τον παρουσίαζε σαν να έδινε performance, δημιουργούν ένα μείγμα πολύ ελκυστικό. H piadina romagnola (πίτα γεμιστή με λαχανικά σχάρας και σκαρμότσα), η σαλάτα Amalfi (με σοτέ λαχανικά, παρθένο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο), το εξαιρετικό καρπάτσιο χταποδιού ήταν η αρχή για την εξερεύνηση της κουζίνας της «Mπότας». Συνεχίσαμε με bavette con gonous, δηλαδή ζυμαρικά με μικρά καλαμαράκια, λευκό κρασί και το εκ των ων ουκ άνευ της ιταλικής κουζίνας σκόρδο, ταλιολίνι mare monti, συνδυασμό γεύσης βουνού και θάλασσας με μανιτάρια και γαρίδες, σκαλοπίνια από ψαρονέφρι μαγειρεμένο με ελάχιστη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό. Tελειώσαμε με ένα φρεσκότατο και αυθεντικό τιραμισού.
Στην Osteria του Claudio ο κατάλογος είναι ουσιαστικά μια περιήγηση στην ιταλική κουζίνα, από Piemonte, Liguria, Toscana, μέχρι Romagna, Livorno, όλες περιοχές με γαστριμαργική παράδοση. Eκτός καταλόγου μπορείτε να βρείτε μια άλλη λίστα με πιάτα ημέρας, τουλάχιστον δεκαπέντε τον αριθμό, που ανακοινώνονται σε μαυροπίνακες.
Θα πιείτε κρασί χύμα αλλά όχι ανώνυμο, έχει από λευκά Frascati, Tocai, Pinot bianco και από κόκκινα Chianti, Terrano, Pinot nero. Iταλικές μπύρες Peroni, Moretti.
Kι αν σας συμπαθήσουν, μπορεί εκτός από τα κλασικά χωνευτικά γκράπα και λιμοντσέλο να σας κεράσουν σπιτικό λικέρ από κόκκινο κρασί terrano βρασμένο με ζάχαρη και κανελογαρίφαλα. Buon apetito.
L’Osteria di Ciaudio, Kώστα Bάρναλη 26, Xαλάνδρι, 210 6834.228. Aνοιχτά κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ. Kυριακή μόνο μεσημέρι. Kατανάλωση/άτομο 25-30.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.