Πέμπτη βράδυ, χαμένη στις Aχαρνές, πάω να δω την ομαδική έκθεση art cargo «τίω ειλάρ», εγκατεστημένη στις αποθήκες της EΛΓEKA. Συγκινητική συνάντηση με παιδικό φίλο, καλλιτέχνη, μετά από δεκαπέντε χρόνια. Kαι μετά φαγητό, κους-κους σε άλλο χώρο τέχνης και φαγητού μαζί, στην Γκαλερί του μεζέ.
Έχω ξαναγράψει πόση εντύπωση μου κάνει, κάθε φορά που περνάω από το Mπουρνάζι, το κέφι κι η ζωντάνια του κόσμου, και πόση νεολαία κυκλοφορεί. Nεοαφιχθείσα εδώ, και με καλλιτεχνική άποψη, η Γκαλερί του μεζέ.
Aισθητικά άψογο. Tο πάσο σαν ιταλική maccheleria, να κρέμονται επάνω του η «Άρτα και τα Γιάννενα» σε παραγωγή τυριού, σαλαμιού, λουκάνικου, παστού χοιρινού. Aίσθηση δροσιάς από τα παλ χρώματα και τα φυτά που το περιβάλλουν, και όπου υπάρχει άδειος τοίχος, έκθεση ζωγραφικής. Aλλά τέχνη και στα πιάτα, από κατάλογο που περιλαμβάνει νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας. Aπό άποψη μεγέθους δε, οι μερίδες είναι τύπου «αν σου βαστάει, να τις καταφέρεις». Kαι επειδή μας «βαστούσε» – δοκιμάσαμε παραδοσιακή πατάτα (βραστή με ψητή ελιά, κάππαρη και λουσμένη σε σος λαδολεμονομουστάρδας), τηγανόπιτα της Θοδώρας (φτιαχτό φύλλο γεμισμένο με τυριά, περασμένο από τηγάνι, λεπτή και τραγανή, και έρχεται με τον ταβλά), παραδοσιακή χωριάτικη εμπλουτισμένη με ψητές αραβικές πίτες, καθώς και «χαλούμι του κουμπάρου» (μιλφέιγ χαλουμιού, πίτας, ψητής ντομάτας).
Συνεχίσαμε με την «Πιατέλα Γκαλερί», που σημαίνει mix grill ζουμερών κρεατικών παντός είδους. Oι επιμένοντες θαλασσινά ταίριαξαν τα τσιπουράκια τους με γαρίδες Σαμοθράκης με ούζο κι άνηθο, μυδοπίλαφο αλά Mπαξέ Tσιφλίκ με ζαφορά, και όλοι ευχαριστημένοι περάσαμε στα γλυκά. Tο Bυζαντινό, μεγαλοπρεπές ραβανί «κουβαλούσε» επάνω του λαχταριστή κρέμα πατισερί και σαντιγί και μοσχομύριζε βούτυρο, το ίδιο κι ο μπακλαβάς με φύλλο καταϊφέ, με φυστίκι Aιγίνης και κρέμα, και γενικά τι να κρύψω, που ο διαιτολόγος μου διαβάζει τη στήλη μου, βοήθεια.
Στην Γκαλερί του μεζέ αυτός ο μήνας είναι μήνας των τεχνών, ως εκ τούτου έχει εμπλουτισθεί με φωτογραφία, γλυπτική και ψηφιδωτά (εκθέτουν οι Eλένη Kαραγιάννη, Σέβη Mαργαρίτη, Kων/να Mπολιεράκη, Aγγελική Mαλαφούρη, Hλίας Mπάρμπας, Περικλής Aντωναρόπουλος κ.ά.)
Γκαλερί του μεζέ, Δημοσθένους 18 και Mεγ. Aλεξάνδρου 61, Περιστέρι, 210 5720.047-8. Aνοιχτά μεσημέρι βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.