- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΧΗ.ΜΑ, ένας χημικός κι ένας μαθηματικός με πτυχίο στη σωστή μπριζόλα
Στο Νότο κάνουν αλχημείες στα κάρβουνα
Όχι δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, πρόκειται για απλά μαθηματικά! Έστω ένας χημικός, ο Τόλης, κι ένας μαθηματικός, ο Μπάμπης. Αυτό ισούται με το ΧΗ.ΜΑ, δηλαδή το καλύτερο μπριζολάδικο των –πολύ- νοτίων προαστίων.
Με κλίση στις θετικές επιστήμες τα δυο αδέλφια και με μπαμπά 35 χρόνια κρεοπώλη, μπορεί να σπούδασαν έκαστος το είδος του αλλά η αγάπη για το καλό φαγητό (και ο κορεσμός στα σχετικά με το πτυχίο τους επαγγέλματα, να τα λέμε και αυτά), τους οδήγησε στη δημιουργία ενός παραδοσιακού τύπου μπριζολάδικου με ιδιαίτερες γεύσεις και άριστες πρώτες ύλες φυσικά απ’ τον καλύτερο προμηθευτή, τον πατέρα τους!

Στον παράλληλο της παραλιακής οδού που οδηγεί προς το Σούνιο, στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, τα δυο αδέρφια μετέτρεψαν το παλιό πατρικό σε μια ζεστή οικογενειακή ταβέρνα με έξυπνη διακόσμηση και πολλές -πολλές εξισώσεις και χημικές ενώσεις γραμμένες στους τοίχους. Επιμελήθηκαν τον κατάλογο με μεγάλη προσοχή και κατάφεραν να συνδυάσουν κλασικές κι αγαπημένες γεύσεις με μοντέρνες κι ενδιαφέρουσες πινελιές.
Δοκιμάσαμε δροσερές σαλάτες, μαστέλο Χίου και λαδοτύρι στα κάρβουνα, μελιτζανοσαλάτα με μπόλικο σκόρδο, τυροσαλάτα, σουτζουκοπιτάκια κόλαση, κεμπάμπ γιαουρτλού όνειρο, μπριζόλα σταυλίσια τέλεια ψημένη, παϊδάκια κοτόπουλου ζουμερά και μαριναρισμένα σε μυστική συνταγή με μουστάρδα.

Η ποικιλία για την παρέα περιέχει απ’ όλα τα καλά: στήθος κοτόπουλου, μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο, χοιρινά πανσετάκια, μοσχαρίσια μπριζολάκια, πιτούλες, πατάτες μερακλίδικες κομμένες στο χέρι και... δεύτε λάβετε force!
Στα γλυκά, η καρυδόπιτα, το cheesecake και το κέικ σοκολάτας φτιάχνονται, επίσης καθημερινά στο εστιατόριο και δε μένει ούτε ψίχουλο!
Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισαν να ανοίξουν το αδερφάκι του ΧΗ.ΜΑ στην περιοχή του Αλίμου και απ΄ ότι φαίνεται ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τις αλχημείες στα κάρβουνα!
25ης Μαρτίου 11, Π. Φώκαια Αττικής, 22910 – 78235, Βαλλιάνου &Θεοτόκη 1, Άλιμος, 210 - 9825026
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.