- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσόπετρο: Μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες πινελιές στη Σάμο
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Χρυσόπετρο: Μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες πινελιές στη Σάμο
Η Σάμος, το νησί με τη μοναδική ιστορία, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα συγκλονιστικά τοπία προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες της. Εδώ βρίσκεται και το εστιατόριο Χρυσόπετρο σε μια μαγευτική τοποθεσία στον Μαραθόκαμπο, ένα χωριό στο νότιο τμήμα του νησιού που απέχει περίπου 45 λεπτά από το Βαθύ. Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό που φαίνεται ότι περνάει από γενιά σε γενιά όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας στον σημερινό σεφ και εγγονό των ιδρυτών Θανάση Ρουμπή, γνωστό για τις μοναδικές δημιουργίες του.
Η αισθητική του χώρου είναι άκρως ενδιαφέρουσα συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία, ενώ εκείνο που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή είναι το μεγάλο μπαλκόνι με την πανοραμική θέα που βρίσκεται εννιά μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις προτάσεις πιάτων μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές, όλα από προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα που παράγονται στο νησί. Το μενού προσαρμόζεται σύμφωνα με την εποχικότητα και επικεντρώνεται στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά, ενώ περιλαμβάνει και vegan επιλογές. Δοκίμασε οπωσδήποτε φρέσκιες γαρίδες με σάλτσα βουτύρου, σαμιώτικο brandy, chilly και ξύσμα μοσχολέμονου, ταρτάρ ολόφρεσκου τόνου, καθώς επίσης και καρπάτσιο από φρέσκο φαγκρί με φύλλα τοπικού κρίταμου και πέστο πατζάρι. Κι αν είσαι λάτρης του κρέατος εδώ θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις σε εκλεκτά κρέατα.
Info
Κάμπος Μαραθόκαμπου, Σάμος, 2273037248
Instagram chrisopetro_samos
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.