- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Dog Pound: Πίτσα και tap cocktails σε ένα στέκι για τους αδέσποτους αυτής της πόλης
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Dog Pound: στο καινούργιο στέκι της Αθήνας για πίτσα, tap cocktails και μπίρα
Στην Αγίας Ειρήνης με πετυχαίνει η μυρωδιά μιας πίτσας που μόλις ξεφουρνίστηκε. Την ψάχνω, κι ενώ την ακολουθώ σαν λαγωνικό πέφτω πάνω στην ταμπέλα “Dog Pound”. Μπαίνω διστακτικά, βλέπω μάγειρες στην κουζίνα να ανοίγουν παχουλά ζυμάρια («καλά είμαι» σκέφτομαι), δύο ψυγεία τιγκαρισμένα με μπίρες μικρών ελληνικών ζυθοποιείων αλλά και ράφια με κεραμικές κούπες, συσκευασμένους καφέδες και βότανα, κάποια βιβλία. Στο βάθος το μπαρ, μια γωνιά με πορτοκαλί καναπέδες και βινύλια, στον απέναντι τοίχο με νέον η φράση “We serve the sexiest city” (είναι μια αλήθεια). Και κάπου μέσα σε όλο αυτό που δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω ακόμη, εμφανίζεται και ένας χαμογελαστός Βασίλης Στεφανάκης. Τον ξέρουμε γιατί μαζί με τον Γιώργο Τσούμα έχουν στήσει κάποια από τα πιο hot στέκια της αθηναϊκής ζωής (Lost Athens, Diego, Noah, Tyler’s κ.α.). Το Dog Pound, μόλις δύο εβδομάδες ανοιχτό, είναι το καινούργιο τους απόκτημα.
Dog Pound, το νέο σου στέκι στην Αγίας Ειρήνης
«Το ονομάσαμε άσυλο για αδέσποτα σκυλιά, γιατί κάπως έτσι νιώθουμε», λέει ο Βασίλης και όσο μιλάει καταλαβαίνω καλύτερα τι εννοεί. Το Dog Pound είναι το στέκι όπου μπορείς να έρθεις όπως είσαι, να αράξεις με την παρέα σου ή να κάνεις καινούργιους φίλους. Να πιεις μπίρα στο πεζοδρόμιο ή ένα cocktail στην μπάρα, να χορέψεις, να ακούσεις τη μουσική που θες, όταν πεινάσεις να φας τέλεια πίτσα. Μικρή, στρογγυλή, ολόφρεσκια πίτσα, με ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες και είναι σκέτος αφρός.
Η μοναδική πίτσα του Dog Pound
Αυτή την πίτσα δεν είναι μόνο το ζυμάρι που την κάνει μοναδική. Κυρίως, είναι η πάντα νόστιμη φαντασία της σεφ Ελένης Σαράντη. «Λατρεύω το ζυμάρι, αλλά δεν είμαι pizzaiolo», θα μου πει ενώ ακουμπά μπροστά μου μια φανταστική πίτσα με spianata, μοτσαρέλα, kimchi, πίκλα κολοκύθι με κάρυ, και φρέσκο κρεμμυδάκι. «Βασίζομαι πάρα πολύ στα toppings, οπότε μιλάμε σίγουρα για μια πολύ διαφορετική πίτσα. Είναι πιο… μαγειρική». Η Ελένη βάζει στην πίτσα της πίκλες που φτιάχνει η ίδια, έχει τα δικά της μείγματα μπαχαρικών, και κάθε δυο μέρες πετάγεται στη Βαρβάκειο για να αποφασίσει με τα υλικά που θα βρει εκεί, την πίτσα που θα φτιάξει μέσα στη μέρα. Λέει και πάλι η ίδια: «Κοιτώντας όλα αυτά τα υλικά στη Βαρβάκειο, εμπνέεσαι κιόλας. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ποτέ. Είναι από τα λίγα μαγαζιά όπου δεν έχω σταθερό μενού – είναι και λίγο απελευθερωτικό». Της λέω ότι η πίτσα της είναι φοβερά ωραία και εκείνη με αποστομώνει: «Δεν ξέρω αν είναι ωραία πίτσα, αλλά σίγουρα είναι η πίτσα που εγώ θέλω».
Καθημερινά θα βρεις τρεις πίτσες και ένα leftover, δηλαδή ένα «σάντουιτς» από το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει και την έμπνευση της στιγμής. Εγώ το πέτυχα με κοτόπουλο tikka masala, harissa, κόλιανδρο και αγγούρι – ήταν έπος!
Tap cocktails και ένα Negroni που δεν μοιάζει με κανένα
Η πίτσα σου συνδυάζεται τέλεια με κάποιο από τα tap cocktails του bar manager Βασίλη Νικήτα. Τα tap cocktails (σ.σ. δηλαδή cocktails που σερβίρονται κατευθείαν από tap όπως η drought μπίρα) έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην Αθήνα, o Βασίλης όμως φτιάχνει τα δικά του και μάλιστα ανθρακωμένα, προσθέτει δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα. Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις δύο: το Caribbean Scotch and Tonic (με ουίσκι που τελειώνει σε βαρέλια από ρούμι, δίκταμο, Aegean tonic και πίκλα από πορτοκάλι) και το Freeze Fly (με τζιν αρωματισμένο με μάραθο, cordial με γιασεμί και ροδάκινο, αιθέρια έλαια και δυόσμο). Το όνομά του ο Βασίλης το ξεσήκωσε από την… ελεύθερη πτώση, ένα χόμπι που αγαπά πολύ. Λέει ο ίδιος: «Στον ουρανό έχει πολύ κρύο. Όταν ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου, μπαίνει μια φρεσκάδα… Όπως όταν τρως μία τσίχλα δυόσμου!». Πράγματι, το Freeze Fly είναι έξτρα δροσιστικό, ό,τι πρέπει για μια καυτή νύχτα. Σε tap cocktail θα βρεις επίσης και ένα άκρως ισορροπημένο Negroni – δοκίμασέ το, ακόμη και αν δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο cocktail.
Ανθρακωμένος καφές κι άλλες δροσερές ιστορίες
Ο Βασίλης, σε συνεργασία με την Taf, έχει κάνει επίσης το blend του καφέ που θα πιεις στο Dog Pound. «Είναι κάτι δύσκολο, αλλά θέλαμε έναν καφέ τελείως διαφορετικό. Αυτό το blend θα το βρεις μόνο εδώ». Και μπορείς να το αγοράσεις και για το σπίτι, ενώ σερβίρεται σε κούπες που έχει σχεδιάσει ο Βασίλης (!) και που επίσης διατίθενται προς πώληση. Η μεγάλη καινοτομία, όμως, είναι ο ανθρακωμένος καφές. Κι εδώ, όπως στα cocktails, εισάγεται διοξείδιο του άνθρακα και το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο ρόφημα, που θα σε δροσίσει όσο δεν πάει.
Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε: τα παιδιά έχουν τον δικό τους καφέ, τη δική τους φανταστική πίτσα, ένα καινούργιο ρόφημα, tap cocktails, ελληνικές μπίρες, μουσικές που δεν σταματούν ποτέ. Και τα χωρούν όλα σε ένα στέκι που το νιώθουν σπίτι τους, με τον ίδιο τρόπο που θα το νιώσεις κι εσύ. Ας πιούμε σε αυτό.
Αγίας Ειρήνης 8, Instagram: @dogpound.ath, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.