Θεματα

Το καλοκαίρι ζει στο Noah

Για πρωινό και καφέ, λαχταριστά φαγητά, πλούσια cocktail list, parties και πολλές εκπλήξεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 744
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Noah στο Πάρκο Ελευθερίας

Noah: Το νέο all day στέκι της πόλης στο Πάρκο Ελευθερίας με τους Βασίλης Παπαθεοδώρου (σεφ), Άλεξ Πετράκης (σχεδιασμός), Βασίλης Νικήτας (Bar Manager).

Είναι περίεργο αλλά λίγοι Αθηναίοι ξέρουν ποιο είναι το Πάρκο Ελευθερίας, και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι πιθανότατα περνούν συχνά –ίσως και καθημερινά!– από μπροστά του. Ας γίνουν, λοιπόν, τα αποκαλυπτήρια: πρόκειται για το όμορφο παρκάκι που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, ακριβώς πάνω δηλαδή στην πολύβουη Βασιλίσσης Σοφίας. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα δεις παρέες να κάθονται στο γρασίδι του, νεαρούς να κάνουν σκέιτ, ζευγαράκια να αγκαλιάζονται. Εδώ και μια εβδομάδα, όμως, το άγνωστο-γνωστό πάρκο έχει ακόμα μια έκπληξη για τους περαστικούς του: ένα νέο στέκι για το καλοκαίρι.

Noah στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Noah άνοιξε μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας στον χώρο που πριν από την καραντίνα βρίσκαμε το My Park και διαθέτει το πιο καλοκαιρινό (…αστικό) σκηνικό που μπορείς να φανταστείς. Γιασεμιά και ανθισμένα αναρριχητικά, δέντρα, ρομαντικά φωτάκια και ψάθινα φωτιστικά, όλα ενισχύουν την αρχική σου αίσθηση, ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ μακριά από την Αθήνα, σε ένα νησί στη μέση του Αιγαίου, ας πούμε. Το σήμα κατατεθέν στην είσοδο, ένα χέρι που σχηματίζει τη λέξη «αγάπη» στη γλώσσα της νοηματικής, δυναμώνει κι άλλο την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά, άλλωστε εδώ είναι πάντα καλοκαίρι, η εποχή που αγαπάς και αγαπιέσαι.

Όλος ο χώρος είναι στην ουσία μια τεράστια, ανέμελη αυλή γεμάτη χρώμα (τον σχεδιασμό ανέλαβε ο γνωστός Άλεξ Πετράκης, που έχει φτιάξει μερικά από τα πιο διάσημα για τη διακόσμησή τους bar της Αθήνας, όπως το The 7 Jokers, το Juan Rodriguez, το Monsieur Cannibal, το Upupa Epops κ.ά.). Στο κέντρο είναι φυσικά το bar, από εδώ ξεκινούν οι καλοκαιρινές νύχτες που θα θυμόμαστε για πάντα. Bar Manager είναι ο Βασίλης Νικήτας (τον ξέρουμε από το Folk και το The Trap), ο οποίος ευθύνεται και για τη φανταστική cocktail list μεταξύ άλλων.

Noah στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Noah αρχίζει τη μέρα του σερβίροντας πρωινό και υπέροχο καφέ (taf) και από το μεσημέρι συνεχίζει μέχρι το βράδυ με έναν ευέλικτο κατάλογο φαγητού από τον σεφ Βασίλη Παπαθεοδώρου που περιλαμβάνει λαχταριστές πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο, νόστιμα ορεκτικά (δοκίμασε τα chicken wings), δροσερές σαλάτες, ανάλαφρα ceviche και tiradito και αρκετά χορτοφαγικά και vegan πιάτα. Όσο ήρεμα κι αν είναι, όμως, τα πράγματα το πρωί, τόσο η νύχτα τα αλλάζει όλα. Dj sets, parties που θέλουν να γράψουν ιστορία… στο Noah τα βράδια χορεύεις όσο αντέχεις.

Καθώς το Noah φιλοδοξεί να είναι περισσότερο τρόπος ζωής, παρά ένα απλό all day στέκι, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές ακόμα εκπλήξεις. Για παράδειγμα, ο yoga instructor Γιάννης Καρβέλης θα κάνει μαθήματα yoga 3 φορές την εβδομάδα στον κήπο ακριβώς μπροστά, ενώ στα πλάνα είναι και ένα πικ-νικ kit, ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές, το οποίο θα παραλαμβάνεις από το εστιατόριο για να κάνεις πικ-νικ με την παρέα σου στο γκαζόν του Πάρκου Ελευθερίας.

sak04741.jpg

Όσο είσαι εδώ, πίνοντας το cocktail σου, τρώγοντας νόστιμα, χορεύοντας ατελείωτα ή απλά απολαμβάνοντας τον καφέ στου στη δροσιά του πάρκου, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι διακοπές. Η Βασιλίσσης Σοφίας, αν και μόλις δυο βήματα μακριά, δεν ακούγεται στιγμή. Βγαίνοντας και πάλι στο σκηνικό της Αθήνας που γνωρίζεις, έχεις το ίδιο συναίσθημα με αυτό που νιώθεις εκεί στα τέλη του Αυγούστου, όταν το καράβι σε γυρίζει από τα νησιά πίσω, στο λιμάνι του Πειραιά. Θες να κάνεις στροφή και να επιστρέψεις αμέσως πίσω! Κι αυτή η λεπτομέρεια είναι που τελικά εξηγεί καλύτερα από οτιδήποτε άλλο το τι ακριβώς είναι το Noah: ένα παραδεισένιο καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης.


Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, 210 7233419, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 09.00-03.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ