- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου που το ξέρουν και το αγαπούν όλοι
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το all day cocktail bar restaurant «Aρίων» στην Σκάλα της Πάτμου έχει μακριά ιστορία και σε κάνει να περνάς τέλεια όλες τις ώρες της ημέρας
Το «Αρίων», ΤΟ all day cocktail bar restaurant στην Πάτμο, σε υποδέχεται μόλις πατάς το πόδι σου στο νησί: είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν κατεβαίνεις από το πλοίο λίγο ταρακουνημένη (κατά το shaken not stirred). Θέλεις ένα παγωμένο κάτι-τις, καφέ, κοκτέιλ, ποτό, μπιρόνι, αναψυκτικό, θέλεις να αράξεις στη δροσιά και να χαζεύεις τη θάλασσα από στεριά, επιτέλους, με κάτι νόστιμο στο τραπεζάκι μπροστά στα μάτια σου και με ωραία μουσική στα αυτιά σου. Ο «Αρίων» τα έχει όλα αυτά, και πολύ περισσότερα – οι τακτικοί της Πάτμου το ξέρουν το μαγαζί, όταν το αναφέρεις σου λένε «Αααα βέεεεεβαια, είναι τέλειος ο Αρίων, έχω πάει πολλές φορές!».
Δεν έχω πάει πολλές φορές είναι η αλήθεια, αλλά όλα στον «Αρίωνα» είναι μοναδικά, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί ο Ντέηβιντ Μπόουι ο συγχωρεμένος και μεγαλοφυής ήτανε τόσο καλός πελάτης. Εκτός από την τοποθεσία, τσακ-μπαμ πάνω στο λιμάνι και με το Αιγαίο στο πιάτο. Μια και είπα πιάτο, η κουζίνα, μεσογειακή/νησιώτικη, είναι υψηλού επιπέδου, επιμελημένη από σεφ με δύο αστέρια Μισελέν στο ενεργητικό του. Οι πίτσες είναι μοναδικές, πιο Ιταλικές από τις Ιταλικές – τις ψήνει με κέφι ο Κώστας, που έχει εκατομμύρια πίτσες στο ενεργητικό του. Στην μπάρα είναι ο διάσημος (από την «Στοά» και από πολλά ακόμα) κοκτειλίστας Γιώργος Κουμπής, που μπορεί να συνθέσει από κλασικά μέχρι τρελά και παλαβά κοκτέιλ για πλάκα. Στις μουσικές είναι η σούπερ καταπληκτική Γαλήνη Τσεβά, η οποία, άσχετα που είναι φίλη μου, είναι πραγματικά καταπληκτική και οι μουσικές της τα σπάνε, το λένε και ξένοι άνθρωποι που δεν είναι κολλητοί της.
Ο «Αρίων» ξεκίνησε το 1968 σαν καφέ μπαρ, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1900 που κάποτε ήτανε καρνάγιο. Λειτουργεί με νέα διεύθυνση για δεύτερο χρόνο, με μεγάλη επιτυχία – είναι αγαπημένο meeting point στο νησί, από το οποίο περνάνε κάθε χρόνο ένα σωρό γνωστοί καλλιτέχνες. Από το νησί, αλλά και από τον «Αρίωνα». Δηλαδή αν πάτε στην Πάτμο, οπωσδήποτε θα περάσετε από τον «Αρίωνα», είναι ανοιχτός από τις 8.00 το πρωί ως αργά το βράδυ, προσφέρει τα πάντα, με σέρβις, φαγητό, ποτό, καφέ, όλα υψηλού επιπέδου... κυρίως με ατμόσφαιρα τόσο νησιώτικη που δεν μπορείς να μην υποκύψεις. Και να παραγγείλεις άλλο ένα κοκτέιλ.
«Αρίων» All day cocktail bar restaurant, Πάτμος, Σκάλα, 6936874852, 2247031725
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λειτουργεί από το 1937 περνώντας από πατέρα σε γιο
Από κλασικά τηγανητά μέχρι ωμά θαλασσινά, εκεί θα βρεις εκλεκτούς καλοκαιρινούς μεζέδες
Ο πιο καλοκαιρινός λόγος για να έρθεις στον Νέο Κόσμο
Διαμονή με θέα στο λιμανάκι, φρέσκα ψάρια, παραδοσιακές γεύσεις και η αυθεντική πλευρά των Συβότων μέσα από μια οικογενειακή εμπειρία
Ωραία μεσογειακή κουζίνα και ακόμη ωραιότερα γλυκά
Από το μενού ξεχωρίζουν η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο γαρίδας και τα κρέατα στη σχάρα
Δέκα ορόφους πάνω από το έδαφος σε περιμένει μια άλλη Αθήνα
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα απολαύσεις specialty καφέ, δροσερούς χυμούς και αγαπημένα πιάτα brunch
Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1906 αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά του τόπου
H γευστική πρόταση χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ισορροπία και καθαρότητα
Από το 1960, αποτελεί σημείο αναφοράς στη Χώρα της Νάξου, με θέα στο λιμάνι
Aποτελεί εδώ και 12 χρόνια μια γευστική όαση, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι του 1800
Οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία από το 1983, που προσφέρει αυθεντικές γεύσεις και φρέσκο ψάρι
Θα βρεις από παραδοσιακά πιάτα, μέχρι energy bowls και άλλα πολλά
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας, όπου η γαστρονομία, η αυθεντικότητα και η επαφή με τη φύση συνυπάρχουν αρμονικά
Σταθερό σημείο συνάντησης για καφέ, φαγητό και ποτό, από το πρωί έως αργά το βράδυ
Ένας τόπος γεμάτος φως, γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.