- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Wild Poppies, το νέο hot bar resto της Αθήνας έχει ατμοσφαιρικό ντεκόρ, panasiatic κουζίνα και τέλειες μουσικές
Στη Σταδίου, μέσα στη στοά, μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το Wild Poppies είναι το καινούργιο μπαρ–ρεστό στο κέντρο της πόλης και ήρθε για να βάλει γεύσεις, ωραίες μουσικές και χρώμα στις νύχτες μας
Χρόνια πολλά πριν, σ΄αυτήν εδώ τη στοά της Σταδίου λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος, ερχόμασταν για να χαρούμε το περίφημο Far East, ένα από τα πρώτα και πολύ γνωστά ασιατικά της Αθήνας. Αργότερα, όταν έκανε τον κύκλο του, άνοιξε στην θέση του το Kitty Cat κι ακόμη πιο μετά το bar club Dybbuk. Ε, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες η στοά ζει καινούργιες δόξες χάρη στο ολοκαίνουργιο, πανέμορφο και με εξωτική αύρα Wild Poppies (ελληνιστί άγριες παπαρούνες).
Το νέο bar restaurant του κέντρου κινούν κάποια από τα πιο δυνατά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης-διασκέδασης, δηλαδή οι αδελφοί Πιτσιλή (Rock’n’ Roll, Balthazar, Dopios) μαζί με την ομάδα που τρέχει το Poco a Poco και το πολύ ζωντανό και κεφάτο Forte της Χάρητος στο Κολωνάκι. Ο χώρος του είναι σούπερ ατμοσφαιρικός και μοντέρνος, με αισθησιακά, φλογάτα κόκκινα στους τοίχους και υπέροχες ζωγραφιές –άγριες παπαρούνες, ένα μεγάλο ψάρι, κινέζικα ιδεογράμματα-, ένα πολύχρωμο ενυδρείο, μια μπάρα σαν κινέζικη παγόδα σε έντονο πετρόλ χρώμα, τραπέζια, καναπέδες και βελούδινες πολυθρόνες ολόγυρα.
Το Wild Poppies αγαπάει τις εξωτικές fusion γεύσεις και το μενού υπογράφει ο βραβευμένος και ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής, εξπέρ στα κινέζικα, τα ταϊλανδέζικα, τα «ρύζια» (aka σούσι), τα bao buns και bao burgers, τη nikkei κουζίνα, αλλά και στα πιάτα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «to share», όλα αυτά τα νόστιμα τσιμπολόγια, δηλαδή, που με μεγάλο ενθουσιασμό μοιράζεται η παρέα τσουγκρίζοντας κρασιά και ωραία κοκτέιλ.
Ανοίγει κάθε μέρα στις 7 και το πάει μέχρι αργά, είναι το τέλειο στέκι για after office χαλαρωτικές στιγμές, ο dj ξεκινάει γκρουβάροντας ήσυχα από νωρίς κι όσο περνάει η ώρα «κλαμπίζει» με disco, funky, house μουσικές που κάνουν τον κόσμο να χορεύει. Ήδη κάθε μέρα γεμάτο, προβλέπεται χαμός τις νύχτες της γιορτινής περιόδου που τώρα στ’ αλήθεια ξεκινάει.
Σταδίου 7, (εντός στοάς), Σύνταγμα, 2103233334
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.