25 στέκια για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Amigos: Σαν να βρίσκεσαι στο Μεξικό

Από τα nachos µέχρι τα λαχταριστά fajitas, burritos και tacos, όλα τα µεξικάνικα πιάτα εδώ σερβίρονται στην αυθεντική εκδοχή τους

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Amigos σε Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα είναι τα αγαπηµένα µεξικάνικα στέκια όλων των Αθηναίων

Από τη πρώτη στιγµή που µπαίνεις στα Amigos, όλα σε ταξιδεύουν στο Μεξικό. Η διακόσµηση, η µουσική, η ενέργεια του χώρου, οι µυρωδιές, οι γεύσεις, η µεξικάνικη κουλτούρα που αναδεικνύεται µε σεβασµό σε κάθε εκατοστό τους. Και µιλάµε για πολλά εκατοστά αν σκεφτείς ότι οι «τροπικοί» εξωτερικοί χώροι των Amigos σε Γλυφάδα και Νέα Σµύρνη ξεπερνούν τα 700 τετραγωνικά µέτρα!

Από το 1995 που το πρώτο Amigos µας σύστησε τη µεξικάνικη κουζίνα στα νότια προάστια µέχρι και σήµερα, τα Amigos εξακολουθoύν να είναι τα αγαπηµένα µεξικάνικα στέκια όλων των Αθηναίων. Ο Ντίνος και ο Γιώργος (οι ιδιοκτήτες) µαζί µε τον σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη ταξιδεύουν συχνά στη χώρα της tequila για να µάθουν από πρώτο χέρι όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη µεξικάνικη γαστρονοµία. Έτσι, καταφέρνουν να αποτυπώσουν τόσο στα πιάτα όσο και στον χώρο την αυθεντική µεξικάνικη ατµόσφαιρα. Από τα nachos που ενδείκνυται να τα µοιραστείς µε τους amigos σου, µέχρι τα λαχταριστά fajitas, burritos και tacos, όλα τα αυθεντικά µεξικάνικα εδέσµατα σερβίρονται εδώ στην καλύτερη εκδοχή τους. Η µεξικάνικη κουλτούρα όµως έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από νόστιµο φαγητό, γι’ αυτό κάθε καλοκαίρι στα Amigos ξεκινάει µια νέα εποχή, το φηµισµένο #mexisummer. Mexisummer σηµαίνει salsa nights (κάθε Τετάρτη στη Νέα Σµύρνη και κάθε Πέµπτη στη Γλυφάδα), µε τραγούδι, χορό, κέφι και άφθονη tequila, σηµαίνει ότι κάθε Τρίτη από τις 19.00 και µετά µπορείς να γίνεις µέρος του Guacamolive, της ιεροτελεστίας παρασκευής του αυθεντικού guacamole, το οποίο ετοιµάζεται επιτόπου και µπροστά στο τραπέζι σου και φυσικά σηµαίνει πολλές µαργαρίτες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά µας, αλλά και πολλά συναρπαστικά cocktails από τις tequilerias των Amigos του που σε κάνουν να αναφωνείς «Viva Mexico!». Στις tequilerias θα βρεις επίσης και µια πλούσια λίστα ετικετών tequila αλλά και mezcal.

Extra tip: Save the date για τις 24 Ιουλίου και την Tequila Day όπου, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται super event µε δώρα, εκπλήξεις και happenings σε συνεργασία µε τη Jose Cuervo.

Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σµύρνη, 2109332220
www.amigos.gr  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου