25 στέκια για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Gargaretta: Το στέκι σου δίπλα στην Ακρόπολη

Ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος µπλέκει τις ωραίες ελληνικές πρώτες ύλες µε τις σύγχρονες τεχνικές και το αποτέλεσµα είναι αξέχαστα νόστιµο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Ροβέρτου Γκάλλι 1
  • 2109228713

Gargaretta, το νόστιμο bistrot δίπλα στο Ηρώδειο

Απαλή µουσική, λουλούδια στα βάζα και η αύρα της πιο παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Η Gargaretta, που πήρε το όνοµά της από την αλλοτινή ονοµασία της περιοχής, βρίσκεται µία µόλις ανάσα µακριά από το Ηρώδειο. Γεγονός που από µόνο του το καθιστά ιδανικό στέκι για µία στάση πριν ή µετά την παράσταση ή τη συναυλία στο ιστορικό θέατρο. Όταν δίπλα στη βολική τοποθεσία, όµως, έρχονται να προστεθούν και τα υπέροχα πιάτα του µενού, οι πολλές και ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών ή τα φανταστικά cocktails της signature cocktail list, τότε καταλαβαίνεις πως µιλάµε για ένα νόστιµο bistrot που έχει όλα τα φόντα για να γίνει το δεύτερο θερινό σου σπίτι. Ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος µπλέκει τις ωραίες ελληνικές πρώτες ύλες µε τις σύγχρονες τεχνικές και το αποτέλεσµα είναι αξέχαστα νόστιµο. Να δοκιµάσεις οπωσδήποτε τη σεφταλιά κοτόπουλο µε sweet chili και αρωµατικό γιαούρτι, τον µουσακά µε µοσχαρίσιο µάγουλο, ψητή µελιτζάνα, καπνιστή ντοµάτα και κρέµα πατάτας, αλλά και το φίνο γιουβέτσι µε γαρίδες. Να πούµε επίσης πως τα παιδιά δεν θα µείνουν καθόλου παραπονεµένα, καθώς υπάρχει ένα kids menu ειδικά σχεδιασµένο για εκείνα! Αν, τώρα, θες να ταιριάξεις το φαγητό µε κάποια από τις ετικέτες της πλούσιας wine list ζήτα τη βοήθεια του sommelier Στέφανου Τριανταφυλλίδη – θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το απολύτως ιδανικό κρασί για εσένα.

Extra tip: Τα Σαββατοκύριακα, από τις 10.00 έως τη 13.00 σερβίρεται και brunch µε ελληνική χροιά που σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

  • Ροβέρτου Γκάλλι 1
  • 2109228713

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου