- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αρόλιθος: Τοπικές ναξιώτικες και κρητικές συνταγές σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή
Εδώ θα νιώσεις σαν να είσαι στο νησί!
Στον Αρόλιθο, στα Άνω Πατήσια, για μεσογειακές γεύσεις και τοπικές συνταγές από τα ελληνικά νησιά
Πώς είναι εκείνα τα πεντανόστιμα πιάτα που έφαγες μετά το μπάνιο σε κάποιο ελληνικό νησί του Αιγαίου και τα θυμάσαι ακόμα; Φαντάσου να συνδυάζονται με κάποιες μοντέρνες πινελιές κι έχεις μπροστά σου το μενού του Αρόλιθου. Μεσογειακές γεύσεις και τοπικές συνταγές από τα ελληνικά νησιά λοιπόν, με έμφαση στην Κρήτη και τη Νάξο, με άριστες πρώτες ύλες, πολύ καλές τιμές, σε ένα χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον, το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι απ’ όλη την Αθήνα για τις φοβερές του γεύσεις που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Το χοιρινό ρόστο, για παράδειγμα: παραδοσιακό πιάτο από την Απείρανθο Νάξου, με σκόρδο και μυρωδικά, σιγομαγειρεμένο 4 ώρες σε κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας, το οποίο συνοδεύεται από παπαρδέλες. Επίσης, ο παραδοσιακός καλόγηρος της Νάξου αποδομημένος, με ταλιάτα μοσχαριού με πουρέ μελιτζάνας, μπάλες ξινομυζήθρας, tuil παλαιωμένης γραβιέρας Νάξου και gravy σάλτσα ντομάτας. Δύσκολα, επίσης, θα δοκιμάσεις τόσο νόστιμα σκιουφιχτά μακαρόνια, με χοιρινό απάκι, λιαστή ντομάτα, πιπεριές Φλωρίνης, στακοβούτυρο, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου και νωπή μυζήθρα Κρήτης, αλλά και πιάτο σαν το τραχανότο, με λευκά μανιτάρια, θυμάρι, σκόρδο, πιπεριά Φλωρίνης, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου και λάδι τρούφας. Πολλά και ιδιαίτερα θα σας προτείνει ο Αρόλιθος, ο οποίος προμηθεύεται κρέατα και τυριά από τη Νάξο, το λάδι και τη ρακή από την Κρήτη, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε τέλεια με κάποιο καλοφτιαγμένο signature κοκτέιλ, με κάποιο κρασί από την ενημερωμένη wine list με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα ή ακόμα και με μια δική τους ψημένη ρακή. Ανοιχτά καθημερινά 10.00-02.00.
Extra tip: Στον Αρόλιθο νωρίς μπορείτε να πιείτε καφέ, αλλά και να απολαύσετε ένα χορταστικό πρωινό, που κι αυτό κινείται στην παράδοση, σαν το φοβερό σφουγγάτο.