- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θάμα Μεζέ: Ένα αξέχαστα νόστιμο μεζεδοπωλείο με γεύσεις από όλη την Ελλάδα
Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια αυτής της πόλης
Στο Θάμα Μεζέ, στον Χολαργό, για υπέροχους μεζέδες με προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Όταν υπάρχουν άνθρωποι που από τη μία τρέφουν τεράστια αγάπη και σεβασμό για τα προϊόντα αυτού του τόπου και από την άλλη έχουν ένα μυαλό με αστείρευτη δημιουργικότητα, τότε είναι που γεννιούνται μεζεδοπωλεία σαν το Θάμα Μεζέ. Η Μαρία και ο Μπάμπης ψάχνουν καθημερινά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα, ύστερα μπαίνουν στην κουζίνα τους και μαγειρεύουν με αυτά μικρά θαύματα. Για αυτό και το μεζεδοπωλείο τους –στα αλήθεια… Θάμα!– είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια αυτής της πόλης. Το μενού, σεβόμενο την εποχικότητα των υλικών, αλλάζει και εμπλουτίζεται συχνά, έτσι που κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι καινούργιο. Είναι και κάποιοι μεζέδες, όμως, πάντα εκεί να σου θυμίζουν τη νοστιμιά παλιότερων, αγνότερων εποχών. Πώς να αντισταθείς στα πολίτικα κεφτεδάκια με κασέρι, καπνιστή πανσέτα και αρωματική σάλτσα ντομάτας ή στο κατσικάκι που ξεψαχνισμένο σερβίρεται με φρέσκα χειροποίητα στριφτάδια και σάλτσα από ξύγαλο Σητείας; Όσο για τα τραγανά chips πατάτας που περιχύνονται γενναιόδωρα με κιμά από σουτζουκάκι και σάλτσα με φρέσκα βότανα, αυτά πια δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Ούτε όμως και η σαλάτα με κόκκινη αλμύρα, αβοκάντο και ντοματίνια Κρήτης, φιστίκι Αιγίνης, φρέσκα μυρωδικά, αγουρέλαιο και γαλοτύρι, που γίνεται ανάρπαστη κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Να δοκιμάσεις ακόμα το υπέροχα ζουμερό κεμπάπ προβατίνας, τα arancini… μυδοπίλαφο (ακόμη μία φανταστική ιδέα), το αξεπέραστο φρυγαδέλι, αλλά και τη γουρουνοπούλα που σιγοψήνεται για ώρες στον φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι (την τελευταία θα τη βρεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Θα τσουγκρίσεις με την παρέα σου ποτήρια γεμάτα με ελληνικά αποστάγματα και ωραίο κρασάκι, και –να είσαι σίγουρος– θα επιστρέψεις ξανά…