Χολαργός και Αγία Παρασκευή: Τα 13 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς

One - Italian Comfort Food: Η ιταλική κουζίνα που μας αξίζει

Αν λατρεύεις την ιταλική κουζίνα, τότε το One είναι το επόμενο στέκι σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
One - Italian Comfort Food
One - Italian Comfort Food
One - Italian Comfort Food
One - Italian Comfort Food

Στο One, στον Χολαργό, ο σεφ και ιδιοκτήτης Ηλίας Γώγος μαγειρεύει καθημερινά την πιο comfort εκδοχή της ιταλικής κουζίνας που μπορείς να ονειρευτείς

Αν τρελαίνεσαι για πίτσα, αν η σκέψη μίας πληθωρικής μακαρονάδας μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου, αν λαχταράς ένα αψεγάδιαστο αλλαντικό από εκείνα που μόνο η Ιταλία ξέρει να φτιάχνει, τότε το One είναι το επόμενο στέκι σου. Σε αυτή την cozy γωνιά του Χολαργού ο σεφ και ιδιοκτήτης Ηλίας Γώγος μαγειρεύει καθημερινά την πιο comfort εκδοχή της ιταλικής κουζίνας που μπορείς να ονειρευτείς. Μιλάμε για Pizza Romana με ζυμάρι που ωριμάζει για 24 ώρες πριν δεχθεί πάνω του τα πιο εκλεκτά τυριά κι αλλαντικά (κατευθείαν από την Ιταλία ερχόμενα) και απαραιτήτως φρέσκα μυρωδικά, για πλούσιες, λαχταριστές μακαρονάδες (αξίζει να δοκιμάσεις την αυθεντική καρμπονάρα αλλά και την Pesto που γίνεται εδώ καθημερινά από την αρχή, όπως άλλωστε και κάθε τι άλλο), για χορταστικά burgers που έχουν κι αυτά τη δική τους ιταλική χροιά. Ειδική μνεία αξίζει στα πιάτα ημέρας, όπου θα πετύχεις από φρέσκα ζυμαρικά και διάφορες κοπές κρεάτων μέχρι εκπληκτικά ριζότι, που αξιοποιούν την εποχικότητα των πρώτων υλών στο έπακρο. Σημείωσε ακόμα, ότι το One ανοίγει από τις 9 το πρωί σερβίροντας πρωινό και brunch αλά ιταλικά, όπως και ότι οι τιμές είναι τόσο καλές που με μία πρώτη ματιά νομίζεις ότι έχει γίνει… λάθος στον λογαριασμό! Όλα αυτά τα απολαμβάνεις στη ζεστή σάλα ή –ακόμα καλύτερα– έξω στο ονειρικό και ήσυχο κηπάκι, που διαθέτει επίσης ένα μικρό παιδότοπο για τους πιο μικρούς λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-00.00, Σαββατοκύριακο: 10.00-00.00.

Extra tip: Κάθε Τετάρτη οι πίτσες προσφέρονται με 50% έκπτωση, ενώ η Τρίτη είναι η μέρα της μακαρονάδας, με όλες τις μακαρονάδες να έχουν -30%!