Χολαργός και Αγία Παρασκευή: Τα 13 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς

Kalamaki Square: Τα πιο premium λαχταριστά κρέατα στην Αγία Παρασκευή

Στο ζεστό του περιβάλλον θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα με ποιοτικές πρώτες ύλες από κάθε γωνία της Ελλάδας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kalamaki Square
Kalamaki Square
Kalamaki Square
Kalamaki Square
Kalamaki Square
Kalamaki Square

Το Kalamaki Square, στην Αγία Παρασκευή, είναι πολύ περισσότερα από ένα κλασικό ψητοπωλείο

Premium λαχταριστά κρέατα προσγειώνονται μπροστά τους όσο τσουγκρίζουν δυο ποτήρια από παλαιωμένο τσίπουρο. Το σκηνικό θυμίζει το ντιζαϊνάτο σαλόνι του σπιτιού σου, οικείο, φιλικό, με αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες, βιβλιοθήκη, εντυπωσιακούς πίνακες και όλες τις ανέσεις. Η παρέα πάλι που έχει δώσει ραντεβού στην πλατεία απέναντι –τώρα που καλοκαίριασε ο καιρός– αναφωνεί «μια γύρα ακόμη από τη μούρλια φωλιά πατάτας με αυγά».

Το Kalamaki Square μπορεί, όπως υποδηλώνει το όνομά του «καλαμάκι», να σου δημιουργεί χιλιάδες «ακαταμάχητα» συναισθήματα και να σου δίνει την εντύπωση ενός κλασικού ψητοπωλείου, στην ουσία όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο. Στο ζεστό του περιβάλλον θα γευτείς για αρχή νόστιμο μενού με ποιοτικές πρώτες ύλες από κάθε γωνία της Ελλάδας και ορεκτικά όπως φέτα, μανουρομυζήθρα και γραβιέρα από τυροκομείο στην Κεφαλονιά, χειροποίητες φρεσκοκομμένες πατάτες στο χέρι με κεφαλοτύρι και μοναδικές σος (δοκίμασε τη σος 1.000 νησιά που θα σε ταξιδέψει), πίτες σκοπελίτικες (τυρόπιτα μέλι-σουσάμι), παστουρμαδόπιτα στριφτή αλλά και φρέσκες σαλάτες όπως τη δροσερή ρόκα, μαρούλι, ντοματίνια, μανουρομυζήθρα και σος βαλσάμικου εσπεριδοειδών, τη σαλάτα με βραστά λαχανικά εποχής, κολοκύθι, μπρόκολο, καρότο και πατάτα και την πεντανόστιμη tagliata με ρόκα, παρμεζάνα, βαλσάμικο, σύκο, λιαστή ντομάτα.

Για κυρίως πιάτο αξίζει να δοκιμάσεις φυσικά την άπαιχτη φιλεταρισμένη προβατίνα και μπαμπάτσικο λουκάνικο από τη Γραβιά, black angus steak που όμοιό του δεν έχεις γευτεί, picanha που συνοδεύεται από ντομάτα ψητή, πατάτες τηγανητές και BBQ sauce και θα το λατρέψεις, λαχταριστό rib eye και μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης 60 ημερών, όλα αλατισμένα με αλάτι Μάνης και Κυθήρων, μαζεμένο από τις λάκες της Μάνης και των Κυθήρων αντίστοιχα, φοβερό βουβαλίσιο κεμπάπ και μπιφτέκι με κιμά από τη Ροδόπολη Σερρών, καταπληκτικά αρνίσια παϊδάκια από την Ελασσόνα, μπριζόλα μοσχαρίσια Τ-Βone, όλα πεντανόστιμα. Θα βρεις υπέροχα ζουμερά burgers 200γρ. από κιμά Black Angus, grill μερίδες αλλά και ποικιλία για 2 ή 4 άτομα με την τελευταία να έχει 3 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι, 3 κομμάτια λαιμό χοιρινό, 2 κεμπάπ, 2 μπιφτέκια γαλοπούλα, 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια, 1 λουκάνικο μοσχαρίσιο, 1 λουκάνικο τυριού, 1 λουκάνικο χοιρινό, πίτες, πατάτες και σος της επιλογής σας – έκρηξη νοστιμιάς.

Εδώ όλα σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες αλλά και με το τέλειο ψήσιμο. Συνόδεψέ τα με τσίπουρο Τυρνάβου, κρασιά χύμα ή εμφιαλωμένα, craft μπίρες από μικροζυθοποιία ή ρακή από την Κρήτη. Για το τέλος μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την ακαταμάχητη καρυδόπιτα Σκοπέλου στριφτή με παγωτό καϊμάκι ή παγωτό μπακλαβά, αλλά και απίστευτο κορμό σοκολάτας, καθώς και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό. Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις και μέσω e-Food και Wolt.