Resto

Fred: Brunch και πιάτα με καλιφορνέζικο αέρα ροκάρουν στη Νέα Σμύρνη

Καινούργια άφιξη με ωραίες προτάσεις για όλες τις ώρες

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fred

Στο νέο all day Fred στη Νέα Σμύρνη με έμπνευση από Freddy Mercury και Καλιφόρνια δοκιμάσαμε ένα ωραίο και -επιτέλους- διαφορετικό μενού.

Είναι η μεγάλη άφιξη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης και καθημερινά γεμίζει από «λοκάλια» και όχι μόνο. Το Fred έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Freddy Mercury, συνδυάζει αέρα boho-californian με φουλ του ρατάν και σκανδιναβικά στοιχεία κι έτσι ο χώρος που υπογράφει η Ιωάννα Μητροπούλου (DNE architects) δημιουργεί μια οπτική «ηρεμία» που ενισχύεται από τον καλά μελετημένο φωτισμό και την ταιριαστή μουσική. Ιδανικό περιβάλλον για τηλεργασία που ήταν και ο σκοπός μου. Το φαγητό δεν ήταν στο πλάνο, αλλά έτσι όπως έβλεπα τα πιάτα να πηγαινοέρχονται, δεν άντεξα -έχουμε και αδυναμίες...

Fred

Με μια πρώτη ματιά στο μενού βλέπω ότι το καλιφορνέζικο concept περνάει και στα πιάτα, στην κουζίνα σερφάρει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (προερχόμενος από Λονδίνο, Σαντορίνη και κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων). Επιλογές υγιεινής διατροφής για πρωινό και στη συνέχεια brunch με acai bowls, αβγά με αβοκάντο, αυγά shakshuka με μυρωδάτη σάλτσα τομάτας, vegan βαφλάκια και τοστ με ψωμί ντίνκελ, κρέμα από κάσιους, χειροποίητη πίκλα κρεμμύδι, λαχανικά και φύτρες ραπανάκι. Δεν λείπουν οι κλασικές επιλογές με παραλλαγές όπως το croque madame που αντί για brioche βρίσκουμε croissant roll, ή η δημοφιλής κρέπα από εδώ είναι φτιαγμένη με αλεύρι χαρουπιού και έχει μέσα της αφράτη ομελέτα, μπέικον και jalapenos mayo.

Fred

Όπως ξέρετε, η τηλεργασία είναι σαν τη θάλασσα, ανοίγει την όρεξη, οπότε δεν αντιστάθηκα και δοκίμασα κάμποσα νόστιμα. Όπως pinsa με ζύμη από ρυζάλευρο, φουλ ελαφριά και πεντανόστιμη, sando με ταρτάρ μοσχαριού, flank stake σε ταλιάτα, σαλάτες με super foods ενώ για τους vegan το κουνουπίδι steak δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή εκδοχή- κι αυτό το δοκίμασα και εξεπλάγην πολύ πολύ ευχάριστα.

Fred

Τα κοκτέιλς του Fred είναι τόσο εντυπωσιακά στη γεύση όσο είναι και στην εμφάνιση ενώ για τα γλυκά με την υπογραφή του Αλέξανδρου Κόνιαρη και του πολυαγαπημένου πλέον Feelings δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά… είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!

Για Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο Δευτέρα 8:00- 17:00, Τρίτη- Σάββατο 08:00 – 01:00, Κυριακή 09:00- 01:00… σπεύσατε και θα με θυμηθείτε.

Fred: Κων. Παλαιολόγου 24, Νέα Σμύρνη, 210 9324867, Instagram: @fred.athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ