Εξάρχεια: 15 στέκια, cafe και bar που θα ζήλευε το Βερολίνο

Miss Tartu: To αγαπημένο local στέκι των Εξαρχείων

Όλα τα πιάτα του μενού είναι new entry και έχουν την υπογραφή του σεφ Θανάση Γκουγκουλιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Miss Tartu
Miss Tartu
Miss Tartu
Miss Tartu
Miss Tartu
Miss Tartu

Miss Tartu: Kαθημερινά από το πρωί για νόστιμες επιλογές brunch, μέχρι το βράδυ για dinner και κρασί.

Λένε πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό. Πόσο μάλλον αν αυτό το απολαμβάνεις στο αγαπημένο σου καθημερινό στέκι, με ανθρώπους που γίνονται η αγαπημένη σου παρέα. Το friendly σποτ των Εξαρχείων, MissTartu, είναι το παρεΐστικο και ανεπιτήδευτο project στο οποίο δίνουν ραντεβού όλες οι ηλικίες και όλα τα στυλ ανθρώπων και έτσι δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον «μωσαϊκό», που όλοι οι καλοί χωράνε. Η χαμογελαστή και ενθουσιώδης ομάδα της MissTartu μας υποδέχεται καθημερινά από το πρωί για νόστιμες επιλογές brunch (έως τις 16.00), μέχρι το βράδυ για dinner και κρασί.

Όλα τα πιάτα του μενού είναι new entry και έχουν την υπογραφή του σεφ Θανάση Γκουγκουλιά. Για να ξεκινήσεις την ημέρα σου καλά, δοκίμασε τη χειροποίητη φοκάτσια με δενδρολίβανο γεμισμένη με παστράμι, Dijon και πίκλα αγγουριού ή μπουράτα με μορταδέλα – μία πολύ χορταστική και νόστιμη επιλογή. Και τα αυγά ποσέ με προζυμένιο ψωμί ή brioche είναι εξίσου λαχταριστά με ό,τι και αν τα συνδυάσεις – προσούτο, σπαράγγια, αβοκάντο κλπ. Το βραδάκι σου προτείνουμε το καρέ ψητού παντζαριού μαριναρισμένο με γιαούρτι, ξύδι, σκόρδο, χειροποίητη πίτα και σοταρισμένο απάκι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με τηγανητό gnocchi και κρέμα γραβιέρας. Άλλο να στα λέμε, άλλο να τα τρως.

Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα από φρέσκα και ποιοτικά υλικά ντόπιας παραγωγής από όλη την Ελλάδα, όπως βιολογικά avocado και μαζεμένο θαλασσινό αλάτι από τα Χανιά και βιολογικό ελαιόλαδο από τη Σπάρτη. Συνόδευσε το γεύμα σου με ένα κρασί από την πλούσια και ειδικά επιλεγμένη λίστα κρασιών από εγχώριους και παγκόσμιους αμπελώνες – προτιμήσεις του ενός εκ των ιδιοκτητών που είναι και sommelier. Φυσικά, αν δεν θες να τσιμπoλoγήσεις κάτι –πράγμα δύσκολο με αυτό το δημιουργικό μενού– μπορείς να χορέψεις στο μπαρ, με ένα ποτό –και δύο– στο χέρι στους ρυθμούς της pop, folk, swing μουσικής. Το μαγαζί διοργανώνει βραδιές live μουσικής, κυρίως με jazz ακούσματα και φιλοξενεί διάφορα μουσικά events, αλλά και μικρές θεατρικές παραστάσεις στη σκηνή –με το juke box– που πρωταγωνιστεί στο κέντρο του χώρου. Ωστόσο και όλες τις υπόλοιπες μέρες ο DJ κρατάει το hype ανεβασμένο. Από την άλλη, η Tartu ξέρει τι πάει να πει συγκέντρωση για διάβασμα ή work from “home”, για αυτό και προσφέρει τον επάνω –ήσυχο– όροφο που ενδείκνυται για κάτι τέτοιες στιγμές που θα νιώσεις σαν το σπίτι σου. Σίγουρα βοηθάει και το σκηνικό: αναπαυτικός καναπές, cozy χαλί, βιβλιοθήκη. Νέο project της Tartu είναι μια delicatessen γωνιά με νοστιμιές και κρασιά που προσφέρονται και στο μαγαζί της. Θα μπορείς να τα προμηθευτείς και να τα απολαύσεις στο σπίτι σου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ