23 στέκια της Αθήνας με ακαταμάχητο street food

Mayman Asian Street Food: μια φοβερή fusion street food κουζίνα

Μια νόστιμη συνάντηση ανατολής και δύσης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Mayman στο Περιστέρι για asian street food με fusion πινελιές

Πολλά, ωραία και νόστιμα μας έχει μάθει το Mayman Asian Street Food από τον Σεπτέμβριο που άνοιξε. Το εύκολο μάθημα είναι η λέξη Mayman (μαϊμάν), που στα βιετναμέζικα σημαίνει τυχερός. Το λιγότερο εύκολο είναι ότι δεν θα πρέπει να διστάζουμε σε κάτι που μας αρέσει και πιστεύουμε. Έτσι, το Mayman Asian Street Food, ακολουθώντας μια διαφορετική, στιλιστική ας το πούμε, προσέγγιση, άφησε μακριά τα διάφορα εξωτικά που έχουμε συνηθίσει στα ασιατικά εστιατόρια, ντύθηκε στις αποχρώσεις του μπλε και του ροζ, αγκάλιασε την anime κουλτούρα, δημιουργώντας ένα ανεπιτήδευτο, νεανικό, απόλυτα κεφάτο περιβάλλον.

Η επόμενη διαφορά στην προσέγγιση αφορά το φαγητό. Καθώς η ιδιοκτήτρια και σεφ, Κατερίνα Λόζου, με πολυετή εμπειρία στην ασιατική κουζίνα, προσδίδει στις ασιατικές γεύσεις δυτικές επιρροές. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα αμερικάνικο πιάτο με ασιατικές γεύσεις ή το ανάποδο, με φοβερό, όμως, πάντα αποτέλεσμα.

Με ποιοτικές πρώτες ύλες από την Ασία αλλά και από την Ελλάδα, καθώς και με χειροποίητα dressings, ο κατάλογος χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη. Στα εξαιρετικά banh mi, τα οποία είναι βιετναμέζικα σάντουιτς, με πάπια, λουκάνικο, τηγανητό κοτόπουλο αλλά και vegan, που χάνετε αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει, αλλά και στα πεντανόστιμα finger foods (φανταστικό το κορεάτικο corn dog με λουκάνικο και μοτσαρέλα). Οι φίλοι Περιστεριώτες και γείτονές τους είναι… πολύ mayman που το έχουν δίπλα, είτε για take away είτε για να απολαύσουν όλες τις υπέροχες γεύσεις του στο κατάστημα, αλλά και για όλους τους άλλους υπάρχει το delivery, μέσα από τις πλατφόρμες e-Food και Wolt.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ