23 στέκια της Αθήνας με ακαταμάχητο street food

Mozzart Pizza: Η καλή και αυθεντική ιταλική πίτσα θέλει την τέχνη της

Η πίτσα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Mozzart Pizza στο κέντρο για το τέλειο κομμάτι πίτσας

Το αγαπημένο σε όλους μας ιταλικό street food έχει βρει το στέκι του στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομα του είναι Mozzart, χαριτωμένο λογοπαίγνιο που  παίρνει έμπνευση από τη μοτσαρέλα και την τέχνη. Ο Μαρίνος Σταμούλης, ο Αλέξανδρος Περδικογιάννης και ο Αλέξανδρος Τζότζολας, με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για την αυθεντική καλή πίτσα, έφτιαξαν ένα δημοφιλές πόστο στο οποίο θα την απολαύσεις έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι: με χειροποίητο, λεπτό και crispy ζυμάρι που παραμένει για τουλάχιστον 48 ώρες σε ειδική θερμοκρασία στο ψυγείο πριν ψηθεί και ολόφρεσκες, πεντανόστιμες πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία.

Από τον ειδικό φούρνο του Mozzart για τις πίτσες ξεφουρνίζονται όλες οι γεύσεις που ξέρεις και αγαπάς αλλά και νέες προτάσεις, όλες τους συνοδεύονται από δροσερές σαλάτες. Εκτός από τις κλασικές –υπέροχη margarita–, θα βρεις και πολλές ακόμα που θα σε συναρπάσουν με τη νοστιμιά τους, όπως αυτή με το λουκάνικο και τα χόρτα αλλά και αυτή με τη ντούγια, το παντζάρι και τη ρόκα. Η Vegana με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα, μπρόκολο και κρεμμύδι είναι η επιλογή που θα λατρέψουν οι vegan, ενώ η πίτσα με μοτσαρέλα, gorgonzola, κολοκυθάκια και καρύδια είναι κι αυτή ένας ακαταμάχητος συνδυασμός με φανατικούς οπαδούς. Στο Mozzart πάντα υπάρχουν και εποχικές επιλογές που δεν θα βρεις στο μενού, οπότε μη διστάσεις να ρωτήσεις περισσότερα τον pizzaiolo.

Τώρα ξέρεις: την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο ιστορικό κέντρο της πόλης πάρε στο χέρι το κομμάτι της πίτσας που λαχταράς και απόλαυσέ το κάνοντας βόλτες στα πέριξ ή κάτσε στα τραπεζάκια, στο όμορφο και πάντα ζωντανό περιβάλλον του Mozzart. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ