23 στέκια της Αθήνας με ακαταμάχητο street food

Granello: Ναπολιτάνικη πίτσα στο ιστορικό κέντρο

Πίτσα με ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και ιταλικά προϊόντα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Granello στην Περικλέους είναι μία πιτσαρία πιστή στην αυθεντική ναπολιτάνικη φιλοσοφία για την πίτσα

Όλα προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια στη φιλόξενη πιτσερία Granello στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην οδό Περικλέους, που όσο πάει νοστιμίζει και ομορφαίνει! Το Granello (που στα ιταλικά σημαίνει κόκκος), μένει πιστό στην αυθεντική ναπολιτάνικη φιλοσοφία για την πίτσα και χρησιμοποιώντας άριστες πρώτες ύλες, που κατά κύριο λόγο έρχονται από την Ιταλία, μας προσφέρει αληθινά γευστικά θαύματα.

Το αλεύρι τύπου 00, ιδανικό για πίτσα, εδώ «παντρεύεται» με φυσικό προζύμι και μαζί δημιουργούν ένα φανταστικό μαστιχωτό ζυμάρι, που έχει ωριμάσει για 48 ώρες πριν μπει στον custom made φούρνο, που έχει έρθει με ειδική παραγγελία από την Νάπολη. Και πάνω σε αυτό το ονειρεμένο ζυμάρι τοποθετούνται τα πιο νόστιμα: σάλτσες και ντομάτες αποκλειστικά San Marzano από τα μέρη του Βεζούβιου, ‘nduja, το τοπικό αλλαντικό της Καλάμπρια, prosciutto crudo, που στεγνώνεται στον αέρα από 9 μήνες έως και δύο χρόνια, gorgonzola και πολλά άλλα, με την κουζίνα του Granello να δίνει μεγάλη βάση στην εποχικότητα. Έτσι, στις χειμερινές επιλογές θα βρούμε και τη φανταστική πίτσα Zucca, με κρέμα κολοκύθας, καπνιστή πανσέτα, καπνιστή μοτσαρέλα, ricotta, φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και μαύρο πιπέρι! Οι επιλογές, βέβαια, είναι πολλές, ενώ στον κατάλογο θα βρεις πολλά ακόμη ορεκτικά και φρέσκες σαλάτες, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με μπίρες Noctua και Blame the Sun και κοκτέιλ Mai Tai ή με κάποια ετικέτα από τον ελληνικό αμπελώνα.

Όλα αυτά θα τα απολαύσεις στον εξωτερικό, με urban διάθεση, χώρο, με το ινσταγκραμικό graffiti στον τοίχο που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην Αθήνα, ή στην εσωτερική σάλα που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες, στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι ή στην μπάρα. Σημείωσε ότι το Granello συνεργάζεται με τη Wolt για delivery και είναι ανοιχτά καθημερινά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ