20 στέκια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό brunch

Κόκκινη Σβούρα: Το brunch à la minute

Εδώ το brunch είναι σπουδαία υπόθεση

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το brunch της Κόκκινης Σβούρας στο Χαλάνδρι είναι η λατρεμένη ιεροτελεστία του Σαββατοκύριακου

Το brunch της Κόκκινης Σβούρας, λατρεμένη ιεροτελεστία του Σαββατοκύριακου για τους θαμώνες του αγαπημένου σημείου συνάντησης στο Χαλάνδρι, υποδέχεται τον χειμώνα με ανανεωμένο και άκρως δημιουργικό μενού που συναρπάζει!

Η γαστρονομία του brunch είναι σπουδαία υπόθεση για τη chef Έλενα Καπέρδα. Ο ανάλαφρος, fun και πολύ κοινωνικός χαρακτήρας της περίστασης αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία ασυνήθιστων συνδυασμών και πρωτότυπων πιάτων τα οποία διακρίνουν οι έντονες γεύσεις, η πληθωρικότητα, ενώ πιστά στη φιλοσοφία της Σβούρας, παρασκευάζονται πάντα à la minute.

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν τα Cuban Benedicts, αυγά ποσέ με hollandaise μουστάρδας και pulled pork (το οποίο καπνίζεται low & slow σε ξύλο οξιάς), το Open-Top Sandwich με ψητή κολοκύθα, pesto από φιστίκι Αιγίνης, chèvre & νεροκάρδαμο και το Breakfast Bagel με αυγά scrambled, mango salsa και bacon relish, καθώς επίσης και γλυκές επιλογές όπως η μηλόπιτα με crumble αμυγδάλου, custard μπαχαρικών και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

Η αξία του χειροποίητου στη Σβούρα αναδεικνύεται ιδιαίτερα μέσα από το ψωμί. Focaccia, brioche, ζυμωτό ψωμί σίκαλης, milkbread, bagels, τα ψωμιά της Σβούρας αποτελούν τη βάση για ένα εξαιρετικό brunch και παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα της.

Με τις εξαιρετικές δημιουργίες της κουζίνας, απολαμβάνουμε επιλογή από σπάνιους single estate καφέδες της Taf, φρέσκους χυμούς, αλλά και αρωματικά aperitivos, στα οποία ξεχωρίζει το δροσερό Charleston Spritz. Το brunch προσφέρεται καθημερινά από τις 10.00 ως τις 16.30.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ