20 στέκια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό brunch

WeSud: Ο παράδεισος των foodies στα Νότια έχει (και) το τέλειο brunch

Υπέροχο brunch, προϊόντα delicatessen και χιλιάδες κρασιά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο WeSud στη Βούλα για τέλειο brunch, εκλεκτά αλλαντικά η τυριά, και μία εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα κρασιών

Το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα σου μπαίνοντας στο WeSud είναι η φωτισμένη κάβα με τις κομψές φιάλες κρασιών, που καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο. Μην προσπαθήσεις να τις μετρήσεις: ξεπερνούν τις χίλιες. Ύστερα, στρέφεις την προσοχή σου στις βιτρίνες με τα εκλεκτά αλλαντικά, τα τυριά, και όλες τις άλλες λιχουδιές, προσεκτικά διαλεγμένες από κάθε γωνιά του κόσμου. Κράτα την όρεξή σου, όμως, γιατί τώρα είναι η ώρα να παραδοθείς στη θαλπωρή ενός άψογου brunch.

Αρχικά να πούμε ότι τα πάντα στο WeSud από τα ψωμάκια για τα λαχταριστά σάντουιτς και τη βουτυράτη σφολιάτα των φρεσκοψημένων κρουασάν, μέχρι τα dressing ή τις διάφορες σάλτσες παρασκευάζονται εδώ από την αρχή έως το τέλος, πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Αυτό σημαίνει ότι το πληθωρικό BEC (δηλαδή ένα σάντουιτς σε σχήμα burger με scramble eggs, cheddar, μπέικον και spicy mayo) θα έρθει με χειροποίητο ψωμάκι brioche, και ότι το κρουασάν που θα πάρεις μαζί με τον καφέ σου φτιάχνεται με την αυθεντική γαλλική συνταγή και είναι στα αλήθεια από τα νοστιμότερα κρουασάν που έχεις φάει ποτέ. Άλλα απίθανα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στον κατάλογο του brunch είναι η fluffy ομελέτα με βιολογικά αυγά και αβοκάντο (που αν θες μπορείς να την εμπλουτίσεις με γαλοπούλα ή καπνιστό σολομό από τη Σκωτία), τα Acai Bowls που κάνουν θραύση, το Benedict Truffle, αλλά και η αυθεντική γαλλική κρέπα!

Το brunch σερβίρεται καθημερινές από τις 09.00 έως τη 13.00 και μέχρι τις 14.00 τα Σαββατοκύριακα, αλλά αν έρθεις αργότερα θα ανακαλύψεις άλλες νοστιμιές… Δροσερές σαλάτες (την προσοχή σου αξίζει η Μεσκλάν), ιδιαίτερα ορεκτικά (βάλε στα «οπωσδήποτε» το vegan κουνουπίδι tempura με τρούφα!), πίτσες με ναπολιτάνικη ζύμη, και κυρίως πιάτα για τα οποία θα επιστρέφεις ξανά και ξανά. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Rib Eye από black angus Αμερικής, αλλά και την Cacio e Pepe που ετοιμάζεται μπροστά σου, μέσα σε ένα ολόκληρο κεφάλι παλαιωμένου πεκορίνο!

Αν, τώρα, θες να εξερευνήσεις τον μαγικό κόσμο του κρασιού, το WeSud σίγουρα είναι το κατάλληλο μέρος για να το κάνεις. Στα ράφια της εξαιρετικά ενημερωμένης κάβας του βρίσκονται κρασιά από ιδιωτικές συλλογές ή αγορασμένα σε δημοπρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι εδώ έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κρασιά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Πολλά κρασιά σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο κρασί για εσένα, απλώς ζήτα τη βοήθεια του έμπειρου sommelier. Μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου μαζί με ένα πληθωρικό πλατό αλλαντικών ή τυριών (που μάλιστα κόβονται επί τόπου) και μην ξεχνάς ότι φεύγοντας μπορείς να πάρεις από το delicatessen το αλλαντικό ή το τυρί που λάτρεψες και για το σπίτι, μαζί με πολλά ακόμα καλούδια, όπως ζυμαρικά, σάλτσες (και vegan), προϊόντα τρούφας, διάφορα μπαχαρικά, αναψυκτικά, ή τα καλύτερα (όντως) πατατάκια στον κόσμο!

Extra tip: Κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 20.30 και μετά υπάρχει live jazz, και τότε όλα γίνονται πιο μαγικά…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ