Resto

Split: Κυριακάτικα πάρτι στο κέντρο με σούσι και μουσική

Το ωραίο μπαρ-ρεστοράν στο Σύνταγμα, μοιρασμένο στα δύο (για αυτό και ονομάζεται Split) οργανώνει κεφάτες μουσικές βραδιές ενώ σερβίρει ΤΟ τέλειο σούσι

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Split

Το Split στη στοά της Κολοκοτρώνη έχει ωραίο japan-asian food και κάθε Κυριακή πάρτι με μουσικές και djs

Το Split είναι μισό από δω, μισό από κει, μια και πιάνει τις δύο πλευρές μιας στοάς στην οδό Κολοκοτρώνη. Στο βάθος της στοάς, η ψυχή της παρέας Όλγα Φασόη, στήνει πολύ ζωηρά και μπιτάτα πάρτι, dinner/sushi parties”, κάθε Κυριακή από τις 7.00 μ.μ. ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Η έκφραση «μπιτάτα πάρτι» μπορεί να μην σας ενθουσιάζει, αν είστε λίγο μεγαλύτεροι του κανονικού (το οποίο ορίζεται αυθαίρετα ως το διάστημα ανάμεσα στα 25 με 45…) αλλά ελπίζουμε να σας ενθουσιάζει σε όλες τις άλλες περιστάσεις. Την Κυριακή που πήγαμε εμείς, η μουσική ήταν όντως ζωηρή, ο κόσμος κατευθυνόταν στο βάθος της στοάς χορεύοντας με κέφι, και η όλη ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική, λες κι είμασταν ήδη στις Γιορτές κι όχι στο παραπέντε τους.

Split

Το Split εκτός από Κυριακάτικα πάρτι, έχει και πολύ καλό φαγητό, εξωτικό αλλά κυρίως εξαιρετικό σούσι (σε λογικές τιμές, πράγμα σπάνιο για σούσι). Ο σεφ φτιάχνει ορίτζιναλ γιαπωνέζικο, σόρι για την επανάληψη αλλά ναι, σούσι, με φρέσκο σπαρταριστό ψάρι – ο ιδιοκτήτης μας διαβεβαίωσε ότι είχε ψαρέψει, λάθος, είχε αγοράσει τις γαρίδες το ίδιο πρωί από την ψαραγορά, και έλεγε αλήθεια, σχεδόν τις βλέπαμε να κολυμπάνε. Η μισή χαρά στο σούσι είναι στην εμφάνιση και εδώ τα ρολάκια είναι πανέμορφα, εκτός από πεντανόστιμα. Δυστυχώς δεν τρώω τα εντελώς πολύ ωμά, αυτά που έχουν τον κολιό από πάνω σαν περικεφαλαία (παρόλο που είναι λέει υπέροχα, ειδικά εδώ). Προτιμώ τα σεμνά California rolls, τα άλλα με το αβοκάντο, με καπνιστό σολομό ή τα Tempura shrimp roll, τα ερζάτς εντελώς ρολά με τηγανιτή γαρίδα (που όμως ήταν ολόφρεσκη λέμε!). Πολύ καλή ήταν η Crab salad, όπως και μία με θαλασσινά/ψαρικά, Sea food salad. Επειδή η κουζίνα είναι Asian Fusion εκτός από γιαπωνέζικη, πολύ καλό είναι το Chicken bao με kimchi, το Tofu & Mango Bao, και όλα τα νούντλς, τουλάχιστον αυτά που δοκιμάσαμε. Που όμως δεν θυμάμαι πώς λέγονται, πάρτε ένα στη τύχη, αποκλείεται να πέσετε έξω.

Split
Split

Το Split είναι φτιαγμένο για ξενύχτια: δεξιά μπαίνοντας έχει μια μεγάλη μπάρα με όλα τα κοκτέιλ του κόσμου, αριστερά ένα πιο ήσυχο, κόζι εστιατόριο, και στη μέση, στην κλειστή στοά που χωρίζει το μαγαζί στα δύο, γίνονται τα πάρτι, «με τους καλύτερους Djs και μουσικούς παραγωγούς της Αθήνας», κατά την Όλγα, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει η μουσική και η ένταση, διαλέγετε τη χρονική ζώνη που σας βολεύει ανάλογα με τα κέφια σας. Η ατμόσφαιρα είναι «lounge», ή«lounge-y», χαλαροβραδινή, με κάτι αόριστα να θυμίζει Ντουμπάι, στο οποίο δεν έχω πάει αλλά έχω δει ταινίες, είναι σα να πήγα. Το μαγαζί είναι ελαφρά πολυτελές δηλαδή, καθόλου κραυγαλέο, σκοτεινό όσο χρειάζεται και με όση λάμψη θέλεις για να γεμίσεις ένα Κυριακάτικο (ή άλλο) απογευματόβραδο.

Split

Split sushi bar restaurant, Κολοκοτρώνη 11, 2103252060.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ