Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα
Ο Παναγιώτης Γιακαλής εμπνέεται πιάτα από τις μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις
Okio: νόστιμο μενού από τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή στο ωραίο εστιατόριο του Συντάγματος
Μια παθιασμένη νότα ξεγλιστρά από τον λαιμό του σαξόφωνου, πετώντας φτάνει μέχρι τα πρόσωπα των θαμώνων που φωτίζονται από τη φλόγα των κεριών. Άλλη μία, ακόμη πιο βαθειά και μπάσα, την ακολουθεί και γίνεται η αφορμή για να κοντοσταθώ αυτό το βράδυ της Πέμπτης, στο σταυροδρόμι των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου. Στέκεται το Okio εδώ, αυτό το φινετσάτο και νόστιμο εστιατόριο, που έχει chef τον εξαιρετικό Παναγιώτη Γιακαλή, άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο και έφερε έναν αέρα γαστρονομικής (κι όχι μόνο) ανανέωσης στα στενά του Συντάγματος. Απόψε, όπως και κάθε Πέμπτη γύρω στις 21.00, φιλοξενεί βραδιές σαξοφώνου και η μουσική κάνει τους περαστικούς σαν κι εμένα να στρέφουν ευχάριστα ξαφνιασμένοι το κεφάλι.
Ωστόσο, η μουσική, ο φωτισμός, το κομψό design, η συνολική ατμόσφαιρα, όλα αυτά είναι συμπληρωματικά στοιχεία, είναι απλώς το σκηνικό για να δώσει ο κύριος πρωταγωνιστής τη θεαματική του παράσταση. Ο πρωταγωνιστής που δεν είναι άλλος από το φαγητό. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο διάσημος σεφ βασίζεται στα ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα που καταφθάνουν από παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα έξοχα αυτά προϊόντα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές έχουν σαν αποτέλεσμα σύγχρονα πιάτα, εμπνευσμένα από τις παραδόσεις της μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
«Θέλω το φαγητό μου να είναι κατανοητό από όλους: νόστιμο, γνήσιο και με πινελιές που φέρουν την προσωπική μου σφραγίδα», λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής και προτρέπει τους επισκέπτες του Okio να ακολουθήσουν τη λογική “sharing together” του καταλόγου, να παραγγείλουν τα πιάτα που τους ταιριάζουν περισσότερο και να τα βάλουν στη μέση του τραπεζιού, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές γεύσεις.
Τα πιάτα της νόστιμης αυτής κουζίνας του Παναγιώτη Γιακαλή μπορείτε να τα απολαύσετε (ιδανικά με παρέα) στα ρομαντικά τραπεζάκια έξω (τέλεια τώρα που ανοίγει ο καιρός) ή αν προτιμάτε, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για private dinning, business gatherings ή πριβέ πάρτι του πρώτου ορόφου. Τέλος, να πούμε ότι από τις 19 Απριλίου το Okio θα ανοίγει και από νωρίς το μεσημέρι για lunch. Ευκαιρία, για μεσημεριανές ανοιξιάτικες βόλτες!
Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 3311436, www.okio.gr, Fb: @Okio.restaurant, Instagram: @okio.restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα εποχή για ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια των βορίων προαστίων
Ιταλικά υλικά, χειροποίητο ζυμάρι κι απίστευτη νοστιμιά!
Λατρεμένες πίτσες, αξέχαστες μπουγάτσες, τυρόψωμα, ριγανόψωμα, σκορδόψωμα, ελιόψωμα κι άλλα πολλά
Στο Umami, κάθε sandwich γίνεται viral με κάθε μπουκιά
Άνοιξε μέσα στο Δεκέμβριο και είναι ήδη στέκι
Ένα από τα πιο αγαπημένα ψητοπωλεία της πόλης
To Sam Burgers επιμένει στο αυθεντικό αμερικανικό grill burger, ψημένο στη σχάρα, χωρίς smash εκδοχές και πειραματισμούς
Το θρυλικό μπεργκεράδικο της Γλυφάδας συνεχίζει ακάθεκτο από το 1978
Η απόδειξη ότι το burger, εκτός από πεντανόστιμο, μπορεί να είναι και απόλυτα ποιοτικό
Φαγητό στο όρθιο, άραγμα με την παρέα και καλή μουσική
Δοκίμασε τραγανά tenders, wings και μοναδικά combos με τηγανητές πατάτες
Σε κάθε παραγγελία σου ξέρεις ότι αυτό που θα φας θα είναι απολαυστικό και ποιοτικό
Στο Ancho το μεξικάνικο street food γίνεται όσο προσωπικό θέλεις
Το local burger house που έχει καταφέρει να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα στη raw street αισθητική και τη ζεστασιά ενός συνοικιακού spot
Νέο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, «ριζοσπαστικό» και νόστιμο
London dog, fish & chips και μαύρες βαρελίσιες μπίρες
Η επιστροφή της διάσημης οικογενειακής σουτζουκοτεχνίας
O σεφ Γιάννης Λιόκας μαγειρεύει την ιταλική κουζίνα με τον δικό του τρόπο
Γιατί όλοι μιλούν για το Wild Child στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.