- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη επιστρέφει με έναν καταπράσινο κήπο και ανανεωμένο μενού
Πριν 16 χρόνια στην οδό Φαλήρου εμφανίστηκε μια μικρή… Μάνη. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του παρουσίασαν τότε για πρώτη φορά στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ πιάτα της μανιάτικης κουζίνας στη δημιουργική τους εκδοχή, πιάτα που γρήγορα έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, η ανανεωμένη κάρτα του εστιατορίου αποδίδει ένα φόρο τιμής σε αυτά τα πιάτα, που πλέον μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως «διαχρονικά». Το νέο μενού, λοιπόν, είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στις αγαπημένες γεύσεις του εστιατορίου και στις νέες προτάσεις και θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.
Σε αυτή την καινούργια κάρτα το αγαπημένο Αρνάκι, για παράδειγμα, παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση με βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για να δροσίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια. Από τα γλυκά δεν λείπει η τρομερή μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα, ούτε βέβαια η Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας ή το Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.
Η αληθινά καλοκαιρινή έκπληξη, όμως, είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα καταπράσινο, υπέροχο κήπο! Μετά την καραντίνα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επέστρεψε πιο δροσερό και ανανεωμένο από ποτέ, ανοίγοντας σε όλους τον κήπο του που βρίσκεται στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το εστιατόριο, αλλά έχει πρόσβαση από την οδό Δημητρακοπούλου (αριθμός 7), ακριβώς πίσω δηλαδή από την οδό Φαλήρου όπου είναι η είσοδος του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.
Ένας μυρωδάτος κήπος, πιάτα με ρίζες σε μία από τις νόστιμες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, ολόφρεσκες πρώτες ύλες… Κάπως έτσι δεν φανταζόμασταν τα καλοκαίρια μας στην πόλη;
Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.