- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη επιστρέφει με έναν καταπράσινο κήπο και ανανεωμένο μενού
Πριν 16 χρόνια στην οδό Φαλήρου εμφανίστηκε μια μικρή… Μάνη. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του παρουσίασαν τότε για πρώτη φορά στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ πιάτα της μανιάτικης κουζίνας στη δημιουργική τους εκδοχή, πιάτα που γρήγορα έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, η ανανεωμένη κάρτα του εστιατορίου αποδίδει ένα φόρο τιμής σε αυτά τα πιάτα, που πλέον μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως «διαχρονικά». Το νέο μενού, λοιπόν, είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στις αγαπημένες γεύσεις του εστιατορίου και στις νέες προτάσεις και θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.
Σε αυτή την καινούργια κάρτα το αγαπημένο Αρνάκι, για παράδειγμα, παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση με βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για να δροσίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια. Από τα γλυκά δεν λείπει η τρομερή μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα, ούτε βέβαια η Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας ή το Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.
Η αληθινά καλοκαιρινή έκπληξη, όμως, είναι ότι όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα καταπράσινο, υπέροχο κήπο! Μετά την καραντίνα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ επέστρεψε πιο δροσερό και ανανεωμένο από ποτέ, ανοίγοντας σε όλους τον κήπο του που βρίσκεται στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το εστιατόριο, αλλά έχει πρόσβαση από την οδό Δημητρακοπούλου (αριθμός 7), ακριβώς πίσω δηλαδή από την οδό Φαλήρου όπου είναι η είσοδος του ΜΑΝΗΜΑΝΗ.
Ένας μυρωδάτος κήπος, πιάτα με ρίζες σε μία από τις νόστιμες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, ολόφρεσκες πρώτες ύλες… Κάπως έτσι δεν φανταζόμασταν τα καλοκαίρια μας στην πόλη;
Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.