- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Λοκάλι στου Ψυρρή επέστρεψε με μια… ταράτσα!
Το Λοκάλι άνοιξε πριν ένα χρόνο περίπου για να γίνει το hit του καλοκαιριού. Λίγο η μεγάλη, δροσερή αυλή, λίγο οι ρομαντικές γιρλάντες από φωτάκια, λίγο τα cocktail και τα νόστιμα μεζεδάκια -ποιος να μας το έλεγε ότι θα επιστρέφαμε ξανά και ξανά για να φάμε μπάμιες τηγανητές! Δεν ήθελε και πολύ για να αρχίσουν εδώ να συναντιούνται οι παρέες και να ζωντανεύουν οι νύχτες. Ακόμα όμως, το Λοκάλι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη…
Μετά την καραντίνα, το στέκι της οδού Σαρρή επεκτάθηκε προς… τα πάνω. Ναι, είναι αλήθεια, το Λοκάλι άνοιξε την ταράτσα του και είναι μια κούκλα! Ανοίγει κάθε μέρα από τις 19.00 και μετά, σερβίρει εξωτικά cocktail με φρέσκα υλικά, κλασικές αξίες με ή χωρίς twist, εισάγει και μια νέα frozen κατηγορία με δροσερά highballs. Και κάθε απόγευμα από τις 19.00 έως τις 20.00 η ταράτσα έχει happy hour, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα ποτά έχουν €5 και τα cocktails €6 (κι εμείς έχουμε μιας πρώτης τάξεως δικαιολογία για να πιούμε από νωρίς).
Στην ταράτσα αυτή δεν τρώμε πολύ, αλλά… τσιμπάμε! Τρία τυλιχτά μας περιμένουν (ένα με χοιρινό, ένα με κοτόπουλο κι ένα vegan), καθώς επίσης και ένα νόστιμο hot-dog. Αν θες περισσότερα, μπορείς πάντα να κατέβεις δυο ορόφους κάτω και να απολαύσεις μεζεδάκια στη χαριτωμένη αυλή. Όμως σε προειδοποιούμε: είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψεις για το vibe και τη θέα της ταράτσας.
Γιατί κάπως έτσι, με καλοκαιρινά cocktails στο χέρι, με πολύχρωμα φωτάκια και τη θέα της Αθήνας που τη φωτίζει ο ήλιος που δύει, με ένα φουγάρο για στολίδι, η ταράτσα στο Λοκάλι μοιάζει με πλοίο που σαλπάρει ολοταχώς προς ένα νόστιμο καλοκαίρι. Ε, τι; Εμείς δεν θα επιβιβαστούμε;
Υ.Γ. Στην ταράτσα δεν γίνονται κρατήσεις.
Σαρρή 44, Ψυρρή, 210 3250673
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.