Resto

Το Zaf στην πλ. Αγίας Ειρήνης επιστρέφει πιο νόστιμο από ποτέ

Βόλτα στο ολοκαίνουργιο Zaf για δυνατό brunch, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, μενού με πιάτα από όλο τον κόσμο και τρομερά cocktails

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 746
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_0023.jpg

To Zaf στην πλατεία Αγίας Ειρήνης επέστρεψε ανανεωμένο με δυνατό μενού, brunch, καφέ, cocktails.

Κάποιο πρωινό της προηγούμενης εβδομάδας έτυχε να κατεβαίνω την Περικλέους βιαστική, χωρίς πολλά κέφια και χωρίς ακόμη να έχω πιει καφέ. Ένα στενό πριν την πλατεία Αγίας Ειρήνης, όμως, με χτύπησε ξαφνικά η ωραιότερη μυρωδιά του κόσμου: εκείνη του φρεσκοκομμένου και φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. «Θα άνοιξε κάποιο καφεκοπτείο» σκέφτομαι και ασυναίσθητα ακολουθώ τη μυρωδιά. Και πράγματι, η (δαιμόνια) μύτη μου με οδηγεί στην πόρτα ενός από τα λίγα microroasteries της περιοχής. Απλά δεν το έχω καταλάβει ακόμα, μια που εκείνη τη στιγμή στέκομαι απορημένη μπροστά σε ένα ολοκαίνουργιο… Zaf!

img_0034.jpg
img_0060.jpg

Το αγαπημένο στέκι της πλατείας Αγίας Ειρήνης όσο καιρό διήρκησε η καραντίνα ετοιμαζόταν πυρετωδώς. Έτσι, μετά από μια γερή ανακαίνιση και πολλές δοκιμές στην κουζίνα, επέστρεψε πιο όμορφο (και νόστιμο!) από ποτέ. Ανάμεσα στις ευχάριστες αλλαγές και ο καφές, καθώς πλέον το Zaf κόβει και καβουρδίζει επιτόπου τον καφέ σου! Δοκίμασα μία από τις τρεις εκπληκτικές ποικιλίες (Αιθιοπία, Βραζιλία, Κολομβία) και αποφάσισα να επιστρέψω σύντομα και για τις υπόλοιπες. Το έκανα την επόμενη μέρα κιόλας.

img_0092.jpg
img_0080.jpg

Κάθισα σε ένα τραπεζάκι με φόντο την πλατεία και πέρασα ώρα να χαζεύω τα δροσερά φυτά και τα ρομαντικά φωτιστικά που κρέμονταν από πάνω μου. Όλο αυτό το πράσινο σε κάνει να ξεχνάς για λίγο ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης. Στον εσωτερικό χώρο τα πράγματα δεν διαφέρουν πολύ… Η μεγάλη μπάρα που υπόσχεται αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες, η τοιχογραφία μιας κοπέλας με φύλλα στη θέση των μαλλιών, και κυρίως οι γαργαλιστικές μυρωδιές που καταφτάνουν από την κουζίνα, σε κάνουν να πιστεύεις ότι ζεις τις καλοκαιρινές διακοπές που πάντα ήθελες.

img_0113.jpg
img_0242.jpg

Το ανανεωμένο Zaf εκτός από τον καφέ έχει δώσει τεράστια προσοχή και στο φαγητό του. Θα βρεις ένα πολύ δυνατό κατάλογο brunch για να αρχίσεις νόστιμα τη μέρα σου (δοκίμασε οπωσδήποτε το double bacon tower, δηλαδή έναν… πύργο από scrambled eggs, χωριάτικο ψωμί, μπέικον, φρέσκα ντοματίνια και πέστο, τα muffins με guacamole, αυγά ποσέ και σολομό και τα pancakes –αλμυρά και γλυκά– που κάνουν ήδη χαμό). Το πλούσιο πρωινό ακολουθεί ένα μενού με πιάτα επηρεασμένα από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, θα ανακαλύψεις λαχταριστές fajitas και ισπανικές paellas, αγγλικά muffins και κρητική ντακοσαλάτα, μοσχαρίσια ρολάκια από black angus Αυστραλίας και βουτυρένια νιόκι. Για να τα συνοδέψεις, υπάρχει μια wine list με 15 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, που όλες τους σερβίρονται και σε ποτήρι (!), αλλά και μια signature list με cocktails και aperitivo, καθώς επίσης και αρκετές μπίρες.

img_0234.jpg
img_0108.jpg

Τα βράδια στο Zaf συνεχίζουν να μένουν αξέχαστα, με ωραίες μουσικές, dj sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και κεφάτα πάρτι κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ οι Πέμπτες ανήκουν στο… κρασί! Κάθε Πέμπτη έχει την τιμητική του και ένας διαφορετικός έλληνας οινοποιός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πιεις ένα φοβερό ποτήρι κρασί και να το συνοδέψεις (εντελώς δωρεάν) με διάφορες νοστιμιές (όπως μπρουσκέτες και πλατό τυριών/αλλαντικών). Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή ενός συναρπαστικού καλοκαιριού…

img_0332.jpg

● Αγίας Ειρήνης 8, 210 3236711, Fb: @zafeaterybar, instagram: zaf_eaterycoffeebar 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ