Resto

Το πιο μυστικό burger της Αθήνας έχει password

Κι εμείς το ξέρουμε!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
deneinai.jpg

Βρήκαμε το πιο μυστικό burger της Αθήνας στο Po’Boys και αποσπάσαμε τον κωδικό του

Ένα από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε αυτή τη ζωή είναι εκείνη η πρώτη δαγκωνιά στο Pulled Pork burger του Βασίλη Σπόρου, σεφ των Po’ Boys και Mama Roux. Είχα μισοκλείσει τα μάτια και κοιτάζοντας καχύποπτα τον Βασίλη προσπαθούσα να καταλάβω τι στο καλό ήταν αυτό που έκανε το κρέας τόσο νόστιμο. Εκείνος γέλασε, έγνεψε συνωμοτικά και με οδήγησε στο υπόγειο του Po’ Boys. Εδώ έκρυβε το αριστούργημά του: ένα καπνιστήριο που είχε σχεδιάσει μόνος του και το οποίο κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα με ειδική παραγγελία. Ήταν ο μόνος τρόπος για να φτιάξει αυθεντικό BBQ όπως το εννοούν στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί, κανείς δεν διανοείται να βάλει κρέας πάνω σε σχάρα. Αντίθετα το φαγητό τοποθετείται σε έναν κυλινδρικό σωλήνα, έξω από τον σωλήνα ανάβει η φωτιά και κάπως έτσι το κρέας σιγοψήνεται για ώρες μόνο από τον καπνό. Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που έφερε αυτή την τεχνική στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη κάθε φανατικού μπεργκερολάτρη.

dsc_6869.jpg

Αυτή η σατανική διάνοια, λοιπόν, σκέφτηκε να εντάξει ένα υπέρτατο burger στο μενού του Po’ Boys, που δεν μοιάζει με τίποτα, που δεν πλησιάζει καν τις πιο αμαρτωλές μπεργκεροσκέψεις σου. Το ξέρω γιατί είχα την τύχη να το δοκιμάσω ήδη. Και λέω «τύχη» γιατί ο Βασίλης θέλοντας να μας βασανίσει λίγο (είμαι πεπεισμένη ότι μιλάμε για σαδιστή), είχε τη φαεινή ιδέα το υπέρτατο να μην το βάλει ΚΑΝ στον κατάλογο. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα burger απόλυτα μυστικό. Όχι, κανένας σερβιτόρος δεν θα σε ενημερώσει για την ύπαρξή του. Για την ακρίβεια, αν τους ζητήσεις το μυστικό burger θα κάνουν ότι δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάς. Καρφί δεν τους καίγεται αν εσύ ψοφάς να δοκιμάσεις το τελειότερο burger -φήμες λένε- που φτιάχτηκε ποτέ… 

Po Boys has a  Secret Burger

den-einai.jpg

Το μυστικό, λοιπόν, μεταδίδεται μόνο από στόμα και γίνεται δικό σου μόνο αν ξέρεις τον κωδικό. Ναι, παιδιά, έχει κωδικό! Και πριν σας τον πω (κρατάω αμείωτο το σασπένς), θα αναφέρω μερικά από τα συστατικά του μυστικού burger. Όσα δηλαδή μου επέτρεψε να αποκαλύψω ο Βασίλης.  Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται για συνηθισμένο burger, οπότε προφανώς και δεν έχει συνηθισμένο ψωμάκι. Στη θέση του brioche που όλοι ξέρουμε βρίσκεται ένα ψωμάκι από οργανικό άνθρακα, δηλαδή μαλακό, αφράτο και… μαύρο! Συνεχίζω απ’ έξω προς τα μέσα και λέω ότι την κορυφή αυτού του ψωμιού στολίζουν δύο πολύ λεπτά μπιφτεκάκια, ενώ όλο το πάνω μέρος είναι επικαλυμμένο με γλάσο από bourbon (είπατε τίποτα;). Στο εσωτερικό τώρα, ο επίδοξος λιχούδης θα συναντήσει σιγοκαπνιστή πανσέτα (αναστενάζω στην ανάμνησή της και μόνο), καραμελωμένο κρεμμύδι, coleslaw, το καλύτερο bacon που υπάρχει και -το προσωπικό μου αγαπημένο- pulled pork. Λόγω ανωτέρας βίας (κατηγορείτε ελεύθερα τον Βασίλη), παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι δεν έχω καν αποκαλύψει το βασικότερο συστατικό!

oyteayto-copy.jpg

Όλο αυτό το (πράγματι) υπερθέαμα ζυγίζει περίπου 600γρ. κοστίζει €10 και το κατακτάς κάπως έτσι:

Έχεις μόλις καθίσει στο τραπέζι, σε πλησιάζει η σερβιτόρα και σου αφήνει τον κατάλογο. Αφού ξεμπερδέψεις με ορεκτικά, ποτά κλπ. και έρθει η σειρά σου να παραγγείλεις, λες με σταθερή φωνή:

-Εγώ θέλω το μυστικό burger.
-Το ποιο;
-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ BURGER!
-Χμμ… Τι γνωρίζετε για το μυστικό burger;

(έρχεται ο κωδικός)
-«Δεν μιλάμε για το μυστικό burger»

Να είσαι σίγουρος ότι αυτή η απάντηση είναι η ΜΟΝΗ που θα φέρει το μυστικό burger στο τραπέζι σου. Ό,τι κι αν γίνει να τη θυμάσαι. Οι κανόνες είναι κανόνες... Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.

oxiayto-copy.jpg

Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21 0323 4672, Fb: @PoBoysBarbeque

Υ.Γ. Όλα τα burgers στις παραπάνω φωτογραφίες είναι από το μενού του Po' Boys. Κανένα όμως δεν είναι το μυστικό burger. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY