- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
4+1 νέα εστιατόρια για την καινούργια χρονιά
Το ροκ χασάπικο, ο Αδελφός και Αδελφή, ο κεραμιδόγατος, το εξωτικό και ένα τρανταχτό νέο
Μακάρι, την καινούργια χρονιά, να δούμε σε όλους τους τομείς δραστηριότητα και ζωντάνια σαν αυτές που βλέπουμε στην περίφημη «εστιατορική σκηνή» της Αθήνας. Τα περισσότερα καινούργια άνοιξαν στην αρχή της σεζόν, αλλά και με την εκπνοή του χρόνου λανσαρίστηκαν κάποια καινούργια στέκια που διεκδικούν με αξιώσεις την προτίμησή μας. Ας δούμε ποια:
Drakoulis Meat Dry & Raw
Το Drakoulis Meat Dry & Raw άνοιξε τον Δεκέμβρη μετά από πολύμηνη αναμονή στη Σκουφά, εκεί που ξέραμε το Cinco. Το καινούργιο απόκτημα του πιο «ροκ χασάπη» της Αθήνας, Στράτου Δρακούλη, έχει σούπερ ντιζάιν και πολυτελή χώρο που επιμελήθηκαν οι Patrick Helou Architects, έχει μουσικές που του δίνουν και στοιχεία «κλαμπ» αργά το βράδυ, έχει κυρίως συγκεντρώσει στα εντυπωσιακά ψυγεία-βιτρίνες του τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.
Ανοίγει από τις 8 το πρωί σαν κανονικό κρεοπωλείο και το μεσημέρι ξεκινάει η κουζίνα που συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ. Μπορεί κάποιος να διαλέξει κρέας και να του το ψήσουν όπως θέλει, υπάρχουν και πολλά άλλα νόστιμα και ενδιαφέροντα όπως πάστα μπολονέζ με Wagyu ή Kobe, γύρος next level, burgers, θαυμάσια ισπανικά αλλαντικά. Όλα συνοδεύονται με μακριά λίστα διεθνών οίνων.
PatPong
Το χαριτωμένο, με μπόλικες δόσεις εξωτισμού PatPong άνοιξε κι αυτό τον Δεκέμβρη, πάλι στο Κολωνάκι, εκεί που ήταν το Nikkei, στο στενό της Λεβέντη. Ο σεφ Σήφης Μανουσέλης χρησιμοποιεί τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά με σκοπό να μας μυήσει στην αυθεντική κουζίνα της εξωτικής χώρας -υπέροχες και μυρωδάτες σούπες γαρίδας Tom yum goong, chicken satay και άλλα πολλά-, ο Σπύρος Κερκύρας βάζει τις πινελιές του στα κοκτέιλ της μπάρας παίρνοντας έμπνευση από τα υλικά των πιάτων.
Frater & Soror
Λίγο πιο πέρα, στην πλατεία Προσκόπων (Αμύντα 6), ένα μήνα ζωής μετράει και το Frater & Soror, διάστημα που του έφτασε για να δημιουργήσει ένα δυνατό talk of the town - εδώ να πω ότι πίσω του «κρύβεται» η πολύ δραστήρια ομάδα που έχει στήσει και τα πολύ δημοφιλή The Clumsies, Odori, Theory, Senios. Το καινούργιο (Αδελφός και Αδελφή στα λατινικά) παίρνει το όνομα από τις αδελφότητες των αμερικάνικων κολλεγίων και είναι all day bar resto που απλώνεται σε δύο επίπεδα με ωραία, χαλαρή 70s και vintage διακόσμηση.
Στην κουζίνα βρίσκεται ο πολύ καλός Δήμος Μπαλόπουλος που παίζει με πιάτα αμερικάνικου street food αλλά και με προτάσεις όπως τα στριφτάρια με καπνιστό χτένι και κρέμα γραβιέρας Αργολίδας που τιμούν τα τοπικά ελληνικά προϊόντα. Αυτές τις μέρες ανοίγει και το υπόγειο με ένα ακόμη -«speakeasy» αυτή τη φορά- εστιατόριο, το Phi Beta Kappa, ναι, ναι, κι αυτό παρμένο από τις αμερικάνικες αδελφότητες και με διαφορετικό μενού.
Misifu
Πιο βόρεια, στο Παλαιό Ψυχικό, εκεί που χρόνια υπήρχε το Geonas, μόλις άνοιξε το Misifu, με όνομα παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο. Δηλώνει μοντέρνα μεσογειακή ταβέρνα, δίνει έμφαση στο εξαιρετικό κρέας αλλά και στο φρέσκο ψάρι, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης όμως παρουσιάζει και μια σειρά από καλοδουλεμένα πιάτα όπως ριζότο καραβίδας με μέλι, Martini και σαφράν, ντάμπλινγκς με άρωμα φρικασέ, φυσικά και φιλέτο με βούτυρο café de Paris.
Supper Gallery
Το πιο τρανταχτό νέο όμως σας το αφήνω για το τέλος… Ένας από τους καλύτερους σεφ που έχουμε ποτέ γευτεί στην Ελλάδα, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στα αθηναϊκά πράγματα έπειτα από μια δεκαετία! Και όχι μόνος του… Συμπράττει με τον αρχιτέκτονα Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Αλεξάτου και πάνω σε ένα concept που προτείνει η τελευταία στήνουν το Supper Gallery. Ο χώρος, ένα παλιό σιδηρουργείο στα Πετράλωνα, η γνωστή σε πολλούς εντυπωσιακή αποθήκη της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Πειραιώς.
Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη και το design, ο ανασχεδιασμένος από τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη χώρος θα γίνεται σκηνικό που αλλάζει με την εποχή, εκμεταλλευόμενος και την πολύτιμη συλλογή της γκαλερί. Αναμένονται pop up events, εκθέσεις και συνέργειες με γνωστούς καλλιτέχνες, secret suppers και φυσικά η μαεστρία του Χρύσανθου σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες και μαζί ξαφνιάζουν. Αναμένεται περί τα τέλη Γενάρη, και, ναι, ανυπομονώ…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.